Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΝέο γαστρονομικό προορισμό αποκτά το Βόρειο Αιγαίο
Ξενοδοχεία

Νέο γαστρονομικό προορισμό αποκτά το Βόρειο Αιγαίο

Με τα εγκαίνια του νέου εστιατορίου Kivo Creative Greek Cuisine by Baxevanis ξεκινά την 1η Μαΐου η νέα τουριστική σεζόν για το ξενοδοχείο Kivo Art & Gourmet Hotel στη Σκιάθο.

Το εστιατόριο Kivo Creative Greek Cuisine by Baxevanis είναι καρπός της συνεργασίας του ξενοδοχείου Kivo Art & Gourmet Hotel με τον Έλληνα σεφ κ. Γιάννη Μπαξεβάνη και την ομάδα του. Ως Consulting Chef ο κ. Μπαξεβάνης έχει σχεδιάσει το νέο μενού και έχει επιμεληθεί το σύνολο των προσφερόμενων πιάτων, ενώ επικεφαλής της κουζίνας είναι ο ιδιαίτερα ταλαντούχος Executive Chef κ. Έξαρχος Δελήμπασης.
 
Πιστό στο προσωπικό ύφος του Γιάννη Μπαξεβάνη, το εστιατόριο προσφέρει μια μοντέρνα δημιουργική κουζίνα με αναρίθμητες αναφορές στην ελληνική γαστρονομική παράδοση. Αξιοποιεί πολλά από τα χαρακτηριστικά προϊόντα της ελληνικής γης και θάλασσας, τα οποία πρωταγωνιστούν σε πιάτα σύγχρονης αισθητικής, ιδιαίτερα ελκυστικά τόσο για τους Έλληνες όσο και για τους ξένους επισκέπτες του Kivo Creative Greek Cuisine. Ο κατάλογος περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία πιάτων που βασίζονται σε φρέσκο θαλασσινά, κρέατα υψηλής ποιότητας και εμβληματικά ελληνικά χόρτα και λαχανικά, ενώ προσφέρεται επίσης ένα μενού γευσιγνωσίας αποτελούμενο από πέντε πιάτα.
 
Το εστιατόριο λειτουργεί εντός του ξενοδοχείου Kivo Art & Gourmet Hotel στην περιοχή Βασιλιάς λίγο έξω από την πόλη της Σκιάθου. Ευρισκόμενο ψηλά σε μια καταπράσινη πλαγιά προσφέρει ένα εξόχως ρομαντικό περιβάλλον και την πιο εντυπωσιακή θέα των Σποράδων που φτάνει μέχρι τη Σκόπελο. Χάρη στο πανέμορφο σκηνικό έχουν φιλοξενηθεί πολλοί γάμοι στη βεράντα του εστιατορίου και της πισίνας.
 
Το Kivo Creative Greek Cuisine πλαισιώνεται από το ασιατικό εστιατόριο καθώς και το wine bar του ξενοδοχείου με την εξαιρετική συλλογή ελληνικών κρασιών. Κατά τη διάρκεια της φετινής τουριστικής σεζόν θα πραγματοποιούνται επίσης μαθήματα μαγειρικής από τους σεφ του Kivo.
 
“Με ιδιαίτερη συγκίνηση και υπερηφάνεια θέλω να ανακοινώσω την έναρξη της συνεργασίας μας με τον Γιάννη Μπαξεβάνη”, δήλωσε ο κ. Αντώνης Μανιάτης, διευθύνων σύμβουλος του Kivo Skiathos Collection κατά την παρουσίαση του νέου εστιατορίου. “Με αυτήν τη συνεργασία ουσιαστικά ξεκινά η σταδιακή μετατροπή του Kivo σε έναν κατεξοχήν πόλο ευζωίας και φιλοξενίας υψηλού επιπέδου. Δεν υπάρχει κανείς καταλληλότερος από τον κ. Μπαξεβάνη για να σηματοδοτήσει το νέο ξεκίνημα του ξενοδοχείου μας. Πρόκειται για μια διεθνώς αναγνωρισμένη προσωπικότητα, για έναν από τους πλέον καινοτόμους δημιουργούς της ελληνικής γαστρονομίας. Με τη συνεχή έρευνά του μας ξανασύστησε τα θεωρούμενα ως ‘ταπεινά’προϊόντα της ελληνικής γης θυμίζοντάς μας τη νοστιμιά τους αλλά και δείχνοντάς μας ότι μπορούμε να τα εντάξουμε σε μια κουζίνα εξόχως ελληνική, άκρως δημιουργική και πέρα για πέρα εντυπωσιακή για το ελληνικό και διεθνές γαστρόφιλο κοινό”.
 
Η φιλοδοξία μας μέσα από τη συνεργασία με τον κ. Μπαξεβάνη είναι πολύ ξεκάθαρη: Να δημιουργήσουμε το κορυφαίο εστιατόριο του Βορείου Αιγαίου, έναν τόπο προσκυνήματος για τους απανταχού γευσιγνώστες που θέλουν να γνωρίσουν τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο”, τόνισε η κ. Ματούλα Παρίσση, πρόεδρος του ομίλου Kivo Skiathos Collection. “Παράλληλα αποδεικνύουμε ότι η υψηλή μαγειρική δεν είναι απρόσιτη. Απεναντίας, η κουζίνα του ξενοδοχείου μας προσφέρει μια εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής, την οποία δύσκολα θα συναντήσει ο απαιτητικός πελάτης σε άλλο εστιατόριο των Σποράδων. Εργαζόμαστε, λοιπόν, σκληρά για να προσφέρουμε στους πελάτες του εστιατορίου μας το εξής τρίπτυχο: το πιο ρομαντικό περιβάλλον της Σκιάθου + τη συγκλονιστικότερη θέα των Σποράδων + την καλύτερη κουζίνα του Βορείου Αιγαίου”.
 
Η συνεργασία με τον κ. Μπαξεβάνη εντάσσεται στο διετές πρόγραμμα αναβάθμισης του Kivo Art & Gourmet Hotel. Το τετράστερο ξενοδοχείο διαθέτει συνολικά 40 δωμάτια, συμπεριλαμβανομένων των Art Rooms – διακοσμημένων με μοναδικό τρόπο από τους συνεργαζόμενους με το Kivo εικαστικούς καλλιτέχνες – και μιας σουίτας με ιδιωτική πισίνα. Οι τρεις επιλογές φαγητού του ξενοδοχείου περιλαμβάνουν το Kivo Creative Greek Cuisine by Baxevanis με σύγχρονη ελληνική κουζίνα, το Kivo Modern Asian Dining με πολυασιατική κουζίνα καθώς και το Kivo Wine Cellar & Bar με την εκτενή κάβα και ειδικά συνοδευτικά πιάτα. Στους χώρους του Kivo φιλοξενούνται γαμήλιες δεξιώσεις, εκθέσεις εικαστικών, πολιτιστικές εκδηλώσεις και μαθήματα μαιγειρικής. Στον επιχειρηματικό όμιλο Kivo Skiathos Collection ανήκει επίσης μια γκαλερί στο κέντρο της πόλης της Σκιάθου.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024