Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΜοναστηριακά είδη και κόσμημα : Μια ανθρώπινη δραστηριότητα μετατρέπεται σε τουριστική μορφή
Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Άθω

Μοναστηριακά είδη και κόσμημα : Μια ανθρώπινη δραστηριότητα μετατρέπεται σε τουριστική μορφή

Ολοκληρωμένο πρόγραμμα θεματικών διακοπών παραδόθηκε σε εκπροσώπους πέντε Tour Operators από τη Βουλγαρία που γιόρτασαν το Πάσχα στην Ουρανούπολη.

Ένα ταξίδι εξοικείωσης, το οποίο χαρακτηρίσθηκε από μοναδικότητα ως προς το θέμα και το περιεχόμενο των δραστηριοτήτων, πραγματοποίησε ο Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Άθω σε συνεργασία με το τουριστικό γραφείο Filos Holidays & Travel κατά την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα. Πέντε εκπρόσωποι Tour Operators από την ομόθρησκη και κοντινή αγορά της Βουλγαρίας επισκέφθηκαν για τρεις ημέρες την Ουρανούπολη και την Αμμουλιανή, ακολουθώντας τις δραστηριότητες του ειδικού τουριστικού προγράμματος με τίτλο “Μοναστηριακά Είδη & Κόσμημα“, το οποίο αποτελεί γαστρονομικό-πολιτιστική περιήγηση ανάμεσα σε βυζαντινά μνημεία της προ του Άθω περιοχής και σε γνωστά καταστήματα με μοναστηριακά είδη.
 

 
Οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν όλα τα καταγεγραμμένα σημεία του προγράμματος σαν να ήταν πραγματικοί επισκέπτες:
  • έλαβαν μέρος σε οινογευσίες
  • δοκίμασαν προϊόντα που παράγονται σε Μετόχια και Ιερές αγιορείτικες Μονές
  • ενημερώθηκαν για τους τρόπους δημιουργίας και συντήρησης βυζαντινών εικόνων
  • παρακολούθησαν τεχνοτροπίες δημιουργίας κοσμημάτων
  • μύρισαν θυμιάματα και αιθέρια έλαια
  • επισκέφθηκαν αρχαιολογικούς χώρους και βυζαντινά μνημεία
  • ψάρεψαν στον αγιορείτικο κόλπο
και γιόρτασαν με αυθεντικό τρόπο το ελληνικό Πάσχα.
 
Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η συμμετοχή τους στη διαδικασία περιφοράς του ξακουστού Επιτάφιου της Ουρανούπολης, γεγονός που τους έκανε να μιλούν για απόκτηση πραγματικών εμπειριών, λίγα μόλις μέτρα από σύνορα της Αθωνικής Πολιτείας.
 
Το πρόγραμμα “Μοναστηριακά Είδη & Κόσμημα” παραδόθηκε στους εκπροσώπους των γραφείων, προκειμένου τον επόμενο μήνα να εφαρμοσθεί πιλοτικά στη Βουλγαρία και στη συνέχεια να διοχετευθεί σε άλλες αγορές της Ευρώπης.
 
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024