Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΠόσο επηρεάζουν οι φωτογραφίες τον αριθμό των κρατήσεων;
Μελέτη

Πόσο επηρεάζουν οι φωτογραφίες τον αριθμό των κρατήσεων;

Καταδεικνύεται ότι οι φωτογραφίες που 'ανεβάζουν' οι ξενοδόχοι στην πλατφόρμα trivago Hotel Manager για τα καταλύματά τους και ο αριθμός κρατήσεων είναι συγκοινωνούντα δοχεία, πράγμα που οι Έλληνες ξενοδόχοι φαίνεται να μην έχουν αντιληφθεί ακόμα.

Η υπηρεσία trivago Hotel Manager ερεύνησε και παρουσιάζει κατά πόσο οι φωτογραφίες που “ανεβάζουν” οι ξενοδόχοι στην πλατφόρμα για τα καταλύματά τους ανά περιοχή, αποτελούν σημαντική συνιστώσα στον αριθμό των κρατήσεων. Υπάρχει συσχετισμός ανάμεσα σε φωτογραφίες και αριθμό κρατήσεων; Πόσο άραγε επηρεάζουν οι φωτογραφίες την κρίση των χρηστών για να επιλέξουν το κατάλυμα που θα διαμείνουν; Με απλά λόγια, πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της φωτογραφίας, στην εποχή της εικόνας;

Αρχίζοντας από το νομό Αττικής καταδεικνύεται με τον πιο φαντασμαγορικό τρόπο ότι οι φωτογραφίες και ο αριθμός κρατήσεων είναι συγκοινωνούντα δοχεία, πράγμα που οι Έλληνες ξενοδόχοι, φαίνεται να μην έχουν αντιληφθεί ακόμα. Στο διάγραμμα παρουσιάζεται το μερίδιο της πίτας κρατήσεων που πήραν τα καταλύματα, στα οποία οι ιδιοκτήτες τους προνόησαν να ανεβάσουν έστω και μια φωτογραφία συγκριτικά με εκείνα, στα οποία οι ιδιοκτήτες τους αμέλησαν να ανεβάσουν έστω και μια φωτογραφία. Το 67% των κρατήσεων, “κατέληξε” σε ξενοδοχεία- καταλύματα που έχουν έστω και μια φωτογραφία που έχει ανέβει από την trivago Hotel Manager υπηρεσία. Στον αντίποδα, μόλις το 33% των κρατήσεων κατέληξε σε ξενοδοχεία που δεν έχουν καμία φωτογραφία προερχόμενη από το δωρεάν εργαλείο της trivago για τους ξενοδόχους.

Μετακινούμενοι στην κεντρική Μακεδονία, η ψαλίδα ανοίγει ακόμα περισσότερο. Εδώ τα νούμερα υπογραμμίζουν με το πιο έντονο χρώμα τη σημασία των επαγγελματικών φωτογραφιών που θα πρέπει να ανεβάζουν οι ξενοδόχοι, με τον εν δυνάμει αριθμό των κρατήσεων. Το 83,6% των κρατήσεων κατέληξε σε ξενοδόχους, οι οποίοι όχι μόνο έχουν λογαριασμό στη δωρεάν υπηρεσία της trivago Hotel Manager, αλλά προχώρησαν και στο επόμενο να ανεβάσουν τουλάχιστον μια φωτογραφία του ξενοδοχείου τους. Σε αντιδιαστολή, μόλις το 16,4% των κρατήσεων κατέληξε σε ξενοδοχεία που δεν έχουν ούτε μια φωτογραφία προερχόμενη από την trivago Hotel Manager.

Η ίδια εικόνα και στην Κρήτη, έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς, με το ποσοστό των κρατήσεων για τα καταλύματα που έχουν έστω και μια φωτογραφία προερχόμενη μέσω της trivago Hotel Manager, να εκτοξεύεται κυριολεκτικά στο 84,7%, αφήνοντας κατά πολύ πίσω το αντίθετο δέος, “της μη φωτογραφίας” στο 15,3%. Οι ξενοδόχοι της περιοχής, σαφώς έχουν να καλύψουν μεγάλο έδαφος για να προσελκύσουν ακόμα περισσότερες κρατήσεις. Στην εποχή της εικόνας, οι φωτογραφίες είναι ίσως το πιο σημαντικό εργαλείο του ξενοδόχου παγκοσμίως.

Στο νότιο Αιγαίο, με τα νησιά που αποτελούν κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως και με τα βλέμματα στραμμένα πάνω τους από όλο τον κόσμο, η ψαλίδα κλείνει λίγο, αλλά όχι αρκετά. Στο 77,6% κυμαίνεται το ποσοστό των κρατήσεων για τα καταλύματα με έστω μια φωτογραφία μέσω trivago Hotel Manager, αφήνοντας κατά πολύ πίσω το ποσοστό κρατήσεων για εκείνα τα καταλύματα που δεν έχουν ούτε μια φωτογραφία μέσω της υπηρεσίας της trivago, στο 22,4%.

Το ίδιο μοτίβο, με ελαφρώς την ψαλίδα να κλείνει, και για τα νησιά του Ιονίου. Εδώ το ποσοστό των κρατήσεων για τα ξενοδοχεία με έστω και μια φωτογραφία αγγίζει το 78,7%. Ενώ μόλις το 21,3% του ποσοστού των κρατήσεων, κατέληξε σε καταλύματα με καμία φωτογραφία μέσω της trivago Hotel Manager.

Να σημειωθεί ότι ή έρευνα διεξήχθη για τη χρονική περίοδο, και αφορά στα ποσοστά κρατήσεων ανά περιοχή, Μαρτίου 2013 μέχρι και Μάρτιο 2014.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024