Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΑνάγκη βελτίωσης των υποδομών και υπηρεσιών και εκτός ξενοδοχείων στη Ρόδο
Ημερίδες

Ανάγκη βελτίωσης των υποδομών και υπηρεσιών και εκτός ξενοδοχείων στη Ρόδο

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου κ. Γιώργος Ματσίγκος ανέλυσε σε σχετική ημεςίδα την ιστορία του All Inclusive, ενώ παρουσίασε στοιχεία, ποσοστά και προτάσεις για τη μείωση του στο νησί, στοχεύοντας στη βελτίωση της ποιότητας των επισκεπτών στη Ρόδο.

Επιτυχία είχε η ημερίδα με θέμα “Ροδίτικη Γαστρονομία και All Inclusive” που διοργάνωσε ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου το Σάββατο 12 Απριλίου.

Παρόντες στο ξενοδοχείο Rodos Park, όπου και διεξήχθη η ημερίδα ήταν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Βασίλειος Υψηλάντης, ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου και υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου κ. Χατζηδιάκος, η αντιπεριφερειάρχης κα Φτακλάκη, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Κακλιός, ο προϊστάμενος της ΠΥΤ Δωδεκανήσου κ. Ξάνθης Αγαπητός, η διευθύντρια της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου κα Σέρβου, εκπρόσωποι τουριστικών φορέων, όπως ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων κ. Χριστοφόρου, ο γραμματέας του Σωματείου Εστιατόρων Ρόδου, ο πρόεδρος Κέντρων Διασκέδασης, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Ρόδο, πλήθος εστιατόρων  και διευθυντές ξενοδοχείων.

Στις τοποθετήσεις τους οι ομιλητές παρουσίασαν το επίπεδο της Ρόδου συγκριτικά με άλλους προορισμούς, σχετικά με το All Inclusive και τις υπηρεσίες εκτός ξενοδοχείων, τονίζοντας όλοι την ανάγκη βελτίωσης των υποδομών και υπηρεσιών εκτός ξενοδοχείων για αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, ώστε να επιτευχθεί η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στο νησί και η μείωση του All Inclusive, δίνοντας έμφαση στη ροδίτικη γαστρονομία εκτός ξενοδοχείων.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου κ. Γιώργος Ματσίγκος ανέλυσε την ιστορία του All Inclusive, που, πότε και γιατί αναπτύχθηκε και πως ήρθε στην Ελλάδα. Παρουσίασε στοιχεία και ποσοστά και κατέθεσε προτάσεις και ιδέες για τη μείωση του All Inclusive στο νησί, στοχεύοντας στη βελτίωση της ποιότητας των επισκεπτών στη Ρόδο. Ο κ. Χριστοφόρου, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της πιστοποίησης των τοπικών προϊόντων όπως και στην σημαντικότητα υψηλής παροχής υπηρεσιών και εκτός των ξενοδοχείων. Η Chef του βραβευμένου ξενοδοχείου “Μελένος” στη Λίνδο, κα Νικολοπούλου, αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της στελέχωσης ανθρώπινου δυναμικού, της εκπαίδευσης και της εξειδίκευσης καθώς και στην πειθαρχία που πρέπει να επικρατεί σε μία κουζίνα ούτως ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα για τους επισκέπτες. Στη συνέχεια, ο κ. Γεώργιος Δρακόπουλος, σύμβουλος του Διεθνούς Οργανισμού Τουρισμού, ανέλυσε την  αναγκαιότητα για εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών εκτός των ξενοδοχείων, για την προσπάθεια που θα πρέπει να γίνει ώστε να υπάρξει συνοχή και ποιότητα στις παρεχόμενες υπηρεσίες και για τις αποφάσεις που πρέπει να παρθούν σε όλα τα επίπεδα ώστε συλλογικά να επιτευχθεί η προβολή της τοπικής γαστρονομίας. Ανέφερε ότι παρόμοιες συζητήσεις έγιναν και πριν πολλά χρόνια δίχως όμως να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα. Τέλος, ο κ. Γιάννης Φώτης, υποψήφιος διδάκτωρ Τουριστικού Marketing του Πανεπιστημίου του Bournemouth, τόνισε τη σημασία και τη δύναμη που έχουν στις μέρες μας  τα social media και πως θα πρέπει αυτά να γίνουν μέρος της καθημερινότητας μας και της προσπάθειας για προβολή του γαστρονομικού προϊόντος της Ρόδου.

Μετά τις παρουσιάσεις τοποθετήθηκαν όλοι οι φορείς και οι αρχές κι έγινε συζήτηση για το All Inclusive και την τοπική γαστρονομία.

Συνοψίζοντας στο τέλος της ημερίδας ο κ. Ματσίγκος, ζήτησε τη συνεργασία και άμεση δράση όλων των φορέων και αρχών για την υλοποίηση των συμπερασμάτων, ώστε να είναι έτοιμος ο προορισμός πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Συμφωνήθηκε δε η καθιέρωση ημερίδων κάθε χειμώνα από τον Σ.Δ.Ξ.Ρ. ώστε να συζητούνται τα προβλήματα και να αξιοποιούνται οι προτάσεις και οι ιδέες των ομιλητών για να βελτιωθούν οι υποδομές και παροχές υπηρεσιών εκτός ξενοδοχείων.

Επίσης, στα τέλη Απριλίου και σε συνεργασία με το Επιμελητήριο θα οργανωθεί σύσκεψη με το Δ.Σ. του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου, ώστε να επιτευχθεί ό,τι καλύτερο για τον προορισμό.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024