Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςEtihad Aviation: Πέντε νέα ανώτατα στελέχη στους τομείς των Επιχειρήσεων, του Μάρκετινγκ και της Εξυπηρέτησης Επιβατών
Αεροπορικές εταιρείες

Etihad Aviation: Πέντε νέα ανώτατα στελέχη στους τομείς των Επιχειρήσεων, του Μάρκετινγκ και της Εξυπηρέτησης Επιβατών

Η νέα δομή σηματοδοτεί τη μετάβαση από μία αεροπορική εταιρεία σε έναν ευρύτερο παγκόσμιο αεροπορικό όμιλο.

Η Etihad Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ανακοίνωσε τον διορισμό πέντε νέων στελεχών σε υψηλές θέσεις στους τομείς των Επιχειρήσεων, του Μάρκετινγκ και της Εξυπηρέτησης Επιβατών. Η ανακοίνωση αυτή έρχεται ως συνέχεια της σταδιακής αναδιάταξης της δομής του Ομίλου Etihad Aviation όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο καιρό.     

Η νέα δομή σηματοδοτεί τη μετάβαση από μία αεροπορική εταιρεία σε έναν ευρύτερο παγκόσμιο αεροπορικό όμιλο. Διακρίνει τις λειτουργίες που συνδέονται αποκλειστικά με την Etihad Airways και τις λειτουργίες που υποστηρίζουν την ανάπτυξη και την επιτυχία των θυγατρικών εταιρειών, τις εταιρείες κοινών δραστηριοτήτων και τους συνεργάτες μετοχικού κεφαλαίου.

Ο Rick Allen εντάσσεται στην Etihad Airways προερχόμενος από την Air Canada, και αναλαμβάνει τη θέση του αντιπροέδρου Επιχειρήσεων. Θα έχει υπό την ευθύνη του τις λειτουργίες πτήσεων, τις υπηρεσίες των επιβατών, τους πόρους των πληρωμάτων, τις λειτουργίες εφοδιασμού και τα επιχειρησιακά πρότυπα. Ο κ. Allen θα αναλάβει το καλοκαίρι τα καθήκοντά του ως κάτοχος της θέσης για τη Λειτουργία των Πτήσεων. Πρόκειται για στέλεχος με εμπειρία 30 ετών σε αεροπορικές επιχειρήσεις, έχει καταγράψει 17.000 συνολικές ώρες πτήσης και κατέχει άδεια πλοήγησης για τύπο αεροσκάφους Boeing 777. Παράλληλα, διαθέτει εκτενή επιχειρηματική και διοικητική εμπειρία. Ως γενικός διευθυντής για τη λειτουργία των πτήσεων της Air Canada, είχε την επιτήρηση όλων των λειτουργιών πτήσεων και των σχετικών δραστηριοτήτων.

Ο James Hogan, πρόεδρος και γενικός διευθυντής της Etihad Airways, δήλωσε σχετικά: “Είμαι ενθουσιασμένος για την ανακοίνωση αυτών των σημαντικών μετακινήσεων στελεχών, καθώς μεταβαίνουμε από την Etihad Airways στον Όμιλο Etihad Aviation. Ο επιχειρησιακός ρόλος είναι πολύ σημαντικός για τη λειτουργία της αεροπορικής και είμαι πολύ ευχαριστημένος που είμαστε στη θέση να αναθέσουμε τη συγκεκριμένη θέση σε ένα στέλεχος με διεθνή εμπειρία στον κλάδο, όπως είναι ο Rick Allen”.

Ο Chris Youlten αναλαμβάνει τη νεοσύστατη θέση του αντιπροέδρου Λειτουργίας Αεροδρομίων και Δικτύου και θα αναφέρεται στον γενικό διευθυντή Επιχειρήσεων. Μέχρι πρόσφατα κατείχε τη θέση του αντιπροέδρου των Επιχειρήσεων Δικτύου της Etihad Airways. Ο Andrew Ward προάγεται σε ανώτερος αντιπρόεδρος Μάρκετινγκ από την αντίστοιχη θέση που κατείχε ως αντιπρόεδρος Μάρκετινγκ και θα αναφέρεται στον γενικό διευθυντή Επιχειρήσεων, όταν αυτός διοριστεί. Μέχρι τότε, θα αναφέρεται στο γενικό εμπορικό σιευθυντή.

Η Fiona Morrisson είναι η νέα αντιπρόεδρος της Εξυπηρέτησης των Επιβατών στον Τομέα Midfield (Midfield Terminal). Προηγουμένως κατείχε τη θέση της αντιπροέδρου Εμπειρίας Επιβατών. Η κα Morrisson από τη νέα της θέση θα σχεδιάζει και θα υποστηρίζει την εξυπηρέτηση επιβατών στον Τομέα Midfield. Από τον Ιούλιο του 2017 ο Τομέας Midfield θα αποτελεί το νέο κόμβο της Etihad Airways και η νέα θέση έχει δημιουργηθεί για να εξασφαλίσει τον κατάλληλο σχεδιασμό και προετοιμασία.

Ο Calum Laming αναλαμβάνει τη θέση του αντιπροέδρου Εξυπηρέτησης Επιβατών. Επιστρέφει στην Etihad Airways μετά από τη συνεργασία του με την Air New Zealand από τον Μάρτιο 2013 ως γενικός διευθυντής Εμπειρίας Επιβατών. Ο κ. Laming θα αναφέρεται απευθείας στον γενικό διευθυντή Μάρκετινγκ και Πελατών. Ο κ. Lanning εργαζόταν πριν ως επικεφαλής της Εξυπηρέτησης Επιβατών της Etihad Airways.

Στη φωτογραφία, τα κεντρικά γραφεία της Etihad, στο Άμπου Ντάμπι.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024