Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομία1η Γιορτή Ρουμελιώτικης Κουζίνας στο Γαλαξείδι
Γαστρονομία

1η Γιορτή Ρουμελιώτικης Κουζίνας στο Γαλαξείδι

Η 1η Γιορτή Ρουμελιώτικης Κουζίνας έχει ως στόχο να αναδείξει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της τοπικής κουζίνας, να δώσει την ευκαιρία για μία δημιουργική συνάντηση όλων των ανθρώπων που σχετίζονται με την τοπική γαστρονομία και να φέρει κοντά ντόπιους παραγωγούς ντόπιων προϊόντων.

O Δήμος Δελφών, η Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Γαλαξιδίου και η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας, διοργανώνουν την 1η Γιορτή Ρουμελιώτικης Κουζίνας που διοργανώνουν την Κυριακή 4 Μαΐου 2014, στο κεντρικό λιμάνι του Γαλαξιδιού (σκέπαστρο).

Η διοργάνωση έχει ως στόχο να αναδείξει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της τοπικής κουζίνας, να δώσει την ευκαιρία για μία δημιουργική συνάντηση όλων των ανθρώπων που σχετίζονται με την τοπική γαστρονομία και να φέρει κοντά ντόπιους παραγωγούς ντόπιων προϊόντων.

Κατά την 1η Γιορτή Ρουμελιώτικης Κουζίνας θα διεξαχθεί και διαγωνισμός, ο οποίος θα αναδείξει τους πρώτους νικητές, βασισμένο στα αλμυρά και γλυκά πιάτα που οι ίδιοι οι πολίτες του Δήμου Δελφών θα ετοιμάσουν για να αξιολογηθούν. Την αξιολόγηση θα κάνει ο γνωστός γαστρονόμος κ. Ηλίας Μαμαλάκης, που θα ηγείται της ειδικής γευσιγνωστικής επιτροπής.

Ο κ. Μαμαλάκης θα καθοδηγεί επίσης μία μεγάλη μαγειρική πανδαισία, την υλοποίηση της οποίας θα έχει ζωντανά μπροστά στο κοινό, η Τουριστική Σχολή του Γαλαξιδιού και οι μαθητές της, που θα ετοιμάσουν ντόπιες και ξεχωριστές λιχουδιές δωρεάν, με την υποστήριξη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας.

Η 1η Γιορτή Ρουμελιώτικης Κουζίνας στο Γαλαξίδι είναι ελεύθερη για όλους τους επισκέπτες και τους συμμετέχοντες παραγωγούς.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024