Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΤρία μεγάλα αεροδρόμια της Γερμανίας προβάλλουν Αθήνα
Προώθηση προορισμού

Τρία μεγάλα αεροδρόμια της Γερμανίας προβάλλουν Αθήνα

Οι Γερμανοί τουρίστες είναι οι πιο πιστοί και παραδοσιακοί επισκέπτες της χώρας μας, καθώς μόνο στο πρώτο 2μηνο του 2014 αυξήθηκε ο αριθμός τους κατά 10,7% παρά τη μεγάλη αύξηση που είχαν σημειώσει οι αφίξεις από τη Γερμανία και το 2013. Συνολικά πέρυσι (2013) επισκέφθηκαν την Ελλάδα 2.267.546 Γερμανοί τουρίστες.

Την τιμητική της έχει φέτος η Ελλάδα, σε τρία από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Γερμανίας. Αυτό διαπίστωσε η ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ κ. Πάνο Λειβάδα και τον γενικό διευθυντή του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) κ. Γιάννη Παράσχη, που επισκέφθηκε την περασμένη εβδομάδα τα αεροδρόμια του Μονάχου, του Ντίσελντορφ και του Αμβούργου, όπου η Αθήνα – ως πρώτος προορισμός για τους επισκέπτες της Ελλάδας- παρουσιάζεται στις πλέον διακεκριμένες θέσεις προβολής των τριών αεροδρομίων.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου  Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και φέρει τον εμπνευσμένο τίτλο: “Perhaψ You’re an Aθenian too”, ή “Ίσως και εσύ να είσαι Αθηναίος”.

Φιλοσοφία της είναι η προώθηση της Αθήνας από 18 αεροδρόμια της Ε.Ε. του Καναδά, των ΗΠΑ, της Λατινικής Αμερικής και της Ρωσίας και σε περίπου 170 εκατ. επιβάτες, που διακινούνται ετησίως από αυτά τα αεροδρόμια. Ανάλογα ο Διεθνής Αερολιμένα Αθηνών ανέλαβε την υποχρέωση να προβάλει διαδοχικά τους αντίστοιχους προορισμούς αξιοποιώντας όλα τα επικοινωνιακά εργαλεία.

Για το λόγο αυτό, τόσο ο κ. Λειβαδάς όσο και ο κ. Παράσχης εξέφρασαν την ιδιαίτερη ικανοποίησή τους προς τις αρχές των τριών αεροδρομίων, που φρόντισαν να παραχωρήσουν προνομιακές θέσεις προβολής της Αθήνας και του ελληνικού τουρισμού γενικότερα, αλλά και να επιφυλάξουν θερμή υποδοχή στην Ελληνική Αντιπροσωπεία.
        
“Είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα της επίσκεψής μας”, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΔΑΑ, “σε τρία ιδιαίτερα σημαντικά και δυναμικά μέλη της οικογένειας των 18 αεροδρομίων που συμμετέχουν ενεργά στην ενίσχυση της δυναμικής της Αθήνας. Σε αυτούς τους έξι μήνες που μεσολάβησαν από την έναρξη της συνεργασίας μας, τα αεροδρόμια έχουν αποδειχθεί εξαιρετικοί αγγελιοφόροι της καμπάνιας του αεροδρομίου της Αθήνας, PerhaΨ you’re an AΘenian too”.

Περισσότεροι οι Γερμανοί τουρίστες στην Ελλάδα     
Με την ευκαιρία της επίσκεψης στη Γερμανία, ο κ. Λειβαδάς και ο κ. Παράσχης συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Οικονομικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας του Ομοσπονδιακού Kρατιδίου του Αμβούργου δρ. Βernd Egert.

Ο  κ. Λειβαδάς επεσήμανε στον Γερμανό αξιωματούχο ότι “το 2014 είναι για την Ελλάδα μια εξαιρετική τουριστική χρονιά με τα προσδοκώμενα έσοδα να σημειώνουν νέο ρεκόρ, υπερβαίνοντας σημαντικά το 12 δισ. ευρώ που απέδωσε το τουριστικό προϊόν το 2013”. Τόνισε επίσης τη σημασία του τουρισμού στην προσπάθεια ανάκαμψης της χώρας επισημαίνοντας ότι “το τουριστικό προϊόν προσφέρει 1.000.000 θέσεις εργασίας συμμετέχοντας κατά 16,4 % στο ΑΕΠ της χώρας”.

Ο κ. Λειβαδάς επεσήμανε ακόμη ότι η Γερμανία ανέκτησε την πρώτη θέση μεταξύ των χωρών προέλευσης τουριστών προς την Ελλάδα. “Στοιχείο ενδεικτικό των εξαιρετικών σχέσεων των δύο χωρών, που στην συγκεκριμένη συγκυρία, αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα”, όπως είπε και πρόσθεσε: “Οι Γερμανοί τουρίστες είναι οι πιο  πιστοί και παραδοσιακοί επισκέπτες της χώρας μας, καθώς μόνο στο πρώτο 2μηνο του 2014 αυξήθηκε ο αριθμός τους  κατά 10,7%  παρά τη μεγάλη αύξηση που είχαν σημειώσει οι αφίξεις από τη Γερμανία και το 2013. Συνολικά πέρυσι (2013) επισκέφθηκαν την Ελλάδα 2.267.546 Γερμανοί τουρίστες έναντι 2.108.787 το 2012 (αύξηση 7,5%)”.

Υπενθυμίζεται ότι ο συνολικός αριθμός αφίξεων  ξένων τουριστών στην Ελλάδα το 2013, ανήλθε σε 17.919.580 (+ 15,5% έναντι του 2012), αριθμός ρεκόρ όλων των εποχών.

Στη φωτογραφία, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Πάνος Λειβάδας (αριστερά) με τον γενικό διευθυντή του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) κ. Γιάννη Παράσχη.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024