Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΝομοθεσίαΣυνάντηση του WWF Ελλάς με το Υπουργείο Οικονομικών για το Νομοσχέδιο για τον αιγιαλό και την παραλία
Περιβάλλον

Συνάντηση του WWF Ελλάς με το Υπουργείο Οικονομικών για το Νομοσχέδιο για τον αιγιαλό και την παραλία

Στη συνάντηση συζητήθηκαν γενικά αλλά και κατ’άρθρο οι σοβαρές ενστάσεις που έχει ήδη προβάλει το WWF Ελλάς με ανοιχτή επιστολή του προς τους βουλευτές. Το Υπουργείο Οικονομικών εξέφρασε την πρόθεση επανεξέτασης ορισμένων διατάξεων.

Τα σοβαρά προβλήματα του νομοσχεδίου που τέθηκε σε διαβούλευση για τον αιγιαλό και την παραλία και τα οποία το καθιστούν καταστροφικό για τη μοναδική μας  φυσική κληρονομιά, αλλά και τα χαρακτηριστικά για ένα αποτελεσματικό και οικολογικά βιώσιμο θεσμικό πλαίσιο για τις ακτές, συζήτησε σήμερα αντιπροσωπεία της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF Ελλάς με τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας κ. Αβραάμ Γούναρη και συνεργάτες του. H συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρόσκλησης από τον γενικό γραμματέα.

Παράλληλα, η αντιπροσωπεία του WWF Ελλάς, ανταποκρινόμενη σε σχετική πρόσκληση της διεθνούς οργάνωσης AVAAZ.org, παρέδωσε εκ μέρους της, ψήφισμα διαμαρτυρίας κατά του νομοσχεδίου που συνυπέγραψαν 111.930 πολίτες σε έξι μόλις μέρες.

Στη συνάντηση, συζητήθηκαν γενικά, αλλά και κατ’άρθρο οι σοβαρές ενστάσεις που έχει ήδη προβάλει το WWF Ελλάς με ανοιχτή επιστολή του προς τους βουλευτές. Το Υπουργείο Οικονομικών εξέφρασε την πρόθεση επανεξέτασης ορισμένων διατάξεων.

“Το WWF Ελλάς αντιμετωπίζει ως θετική εξέλιξη την πρόσκληση από τον γενικό γραμματέα και τη συνάντηση, η οποία είναι αποτέλεσμα των πολλών σχολίων που κατατέθηκαν στη διαβούλευση, αλλά και της πρωτοφανούς κινητοποίησης δεκάδων χιλιάδων πολιτών. Η χώρα έχει ανάγκη από ένα πραγματικά σαφές, αποτελεσματικό, εφαρμόσιμο και απαραίτητα προστατευτικό νομοσχέδιο για την παράκτια ζώνη της χώρας, με βάση επιστημονικά κριτήρια. Το κείμενο που τέθηκε σε διαβούλευση απέχει έτη φωτός από αυτό. Θα περιμένουμε όμως να δούμε τα επόμενα βήματα από πλευράς του υπουργείου”, δήλωσε εξερχόμενος από τη συνάντηση, ο διευθυντής του WWF Ελλάς, κ. Δημήτρης Καραβέλλας.

Από την πλευρά της, η επικεφαλής περιβαλλοντικής πολιτικής του WWF Ελλάς, κα Θεοδότα Νάντσου, συμπλήρωσε: “Η κακή εφαρμογή ή η πολυδιάσπαση των αρμοδιοτήτων για τη διαχείριση του αιγιαλού σίγουρα δεν αποτελεί δικαιολογία για την υποβάθμιση του πλαισίου αυτού. Κάθε κρίση είναι πρόκληση για να διορθωθούν τα λάθη του παρελθόντος. Ένα πραγματικά καλό θεσμικό πλαίσιο για τον αιγιαλό θα έπρεπε να δώσει έμφαση στη σωστή οριοθέτηση αιγιαλού, παραλίας και όχθης, να σημάνει επιτέλους την εκκίνηση για τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων και τις εισπράξεις των ανυπολόγιστων εκατομμυρίων ευρώ που χάνει το Δημόσιο από τα αναλογούντα πρόστιμα και να αντιμετωπίσει την παράκτια ζώνη ως «πράσινη υποδομή» για το μέλλον”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024