Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαH Qatar Airways ετοιμάζεται για ιστορική μετακίνηση στο Hamad International Airport
Αεροπορικές εταιρείες

H Qatar Airways ετοιμάζεται για ιστορική μετακίνηση στο Hamad International Airport

Οι ταξιδιώτες που διέρχονται από το Διεθνές Αεροδρόμιο Hamad θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τον νέο τερματικό σταθμό 600.000 τ.μ., ο οποίος διαθέτει τοξωτές κολώνες, άπλετο φυσικό φωτισμό, καθώς και έργα τέχνης που είχαν ανατεθεί ειδικά για το προηγμένης τεχνολογίας αεροδρόμιο.

Η Qatar Airways θα μεταφερθεί επίσημα στη νέα της έδρα στο Διεθνές Αεροδρόμιο Hamad (HIA), το τελευταίο κομβικό αεροδρόμιο προηγμένης τεχνολογίας στον κόσμο, στις 27 Μαΐου, όταν οι παγκόσμιου κλάσης εγκαταστάσεις θα αποτελούν τη νέα έδρα του εθνικού αερομεταφορέα του κράτους του Κατάρ.

Η Qatar Airways, η οποία λειτουργούσε τα τελευταία 17 χρόνια από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Ντόχα, έχει ακολουθήσει πορεία ταχείας ανάπτυξης μέχρι σήμερα. Ενώ αρχικά εκτελούσε πτήσεις στη γύρω περιοχή με ένα περιορισμένο αριθμό αεροσκαφών, σήμερα διαθέτει ένα υπερσύγχρονο στόλο 134 αεροσκαφών που εκτελούν πτήσεις προς 138 διεθνείς προορισμούς.

Η μεταφορά του αερομεταφορέα στις προηγμένες εγκαταστάσεις του Διεθνούς  Αεροδρόμιου Hamad (HIA) έρχεται να ενισχύσει τις υπηρεσίες πέντε αστέρων που προσφέρει η Qatar Airways. Το νέο αεροδρόμιο θα προσφέρει στους επιβάτες ένα νέο πρότυπο για διεθνή ταξίδια και θα βοηθήσει στην στήριξη της Qatar Airways, καθώς συνεχίζει την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της μέσω της διαρκούς επέκτασης του στόλου της και του δικτύου της.

“Η 27 Μαΐου θα είναι μια ιστορική ημέρα τόσο για το κράτος του Κατάρ όσο και για την Qatar Airways καθώς αρχίζουμε τη λειτουργία μας από το Διεθνές Αεροδρόμιο Hamad”, δήλωσε ο ανώτερος εκτελεστικός σύμβουλος της Qatar Airways, κ. Akbar Al Baker. “Το αεροδρόμιο θα επαναπροσδιορίσει την εμπειρία διεθνών ταξιδιών και θα θέσει ένα νέο σημείο αναφοράς για την αριστεία στον τομέα αυτό”.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Hamad, το νεότερο κομβικό αεροδρόμιο του κόσμου, βρίσκεται 4 χλμ. από το σημερινό Διεθνές Αεροδρόμιο της Ντόχας και είναι κτισμένο σε έδαφος το 60% του οποίου προήλθε από θαλάσσια επιχωμάτωση. Το αεροδρόμιο, το οποίο θα λειτουργήσει αρχικά στους χώρους Α, Β και Γ, θα έχει αρχικά τη δυνατότητα να φιλοξενήσει 30 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως, θέτοντας τα υψηλότερα πρότυπα αριστείας για αεροδρόμια. Με τη λειτουργία των χώρων D και Ε, το αεροδρόμιο θα αγγίξει την πλήρη δυναμικότητά του, η οποία τοποθετείται στα 50 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως.
 
Το υπερσύχρονο αεροδρόμιο διαθέτει 138 θυρίδες ελέγχου εισιτηρίων σε 5 σειρές, συμπεριλαμβανομένων 108 θυρίδων ελέγχου για επιβάτες Οικονομικής Θέσης της Qatar Airways και άλλων αεροπορικών εταιρειών, 14 θυρίδων ελέγχου με καθίσματα για τους επιβάτες Πρώτης Θέσης της Qatar Airways και 16 θυρίδων για τους επιβάτες Business Class της Qatar Airways. Επιπλέον, το Διεθνές Αεροδρόμιο Hamad θα λειτουργεί 41 πύλες, οι οποίες θα αυξηθούν σε 65 μόλις το αεροδρόμιο θέσει σε λειτουργία τους  χώρους D και Ε, με έξι από τις πύλες να εξυπηρετούν αποκλειστικά τα αεροσκάφη A380, από τα οποία η Qatar Airways έχει ήδη παραγγείλει 13, με την πρώτη παράδοση να αναμένεται στο εγγύς μέλλον.

Οι ταξιδιώτες που διέρχονται από το Διεθνές Αεροδρόμιο Hamad θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τον νέο τερματικό σταθμό 600.000 τ.μ., ο οποίος διαθέτει τοξωτές κολώνες, άπλετο φυσικό φωτισμό, καθώς και έργα τέχνης που είχαν ανατεθεί ειδικά για το προηγμένης τεχνολογίας αεροδρόμιο. Υψηλής ποιότητας καταστήματα λιανικού εμπορίου, τροφίμων και ποτών, κόμβοι δραστηριοτήτων οι οποίοι περιλαμβάνουν υπολογιστές με πρόσβαση στο διαδίκτυο, παιδική χαρά και χώροι  ανάπαυσης και αμέτρητες άλλες σχεδιαστικές και λειτουργικές  πινελιές θα εκτοξευόσουν την εμπειρία ταξιδιών μέσω του Διεθνούς Αεροδρομίου Hamad σε ένα εντελώς νέο επίπεδο.

Μετά το ανεπίσημο άνοιγμα του στις 30 του Απρίλη, 10 αεροπορικές εταιρείες ήδη πετούν από το αεροδρόμιο, συμπεριλαμβανομένων των Biman Bangladesh Airlines, Flydubai, Air Arabia, Iran Air, Air India Express, Yemenia, Pakistan International Airlines, Syrian Airlines, Pegasus Airlines και Nepal Airlines.

Η Qatar Airways έχει συναντήσει ταχεία ανάπτυξη σε μόλις 17 χρόνια λειτουργίας, διαθέτοντας πλέον ένα υπερσύγχρονο στόλο 134 αεροσκαφών που εκτελούν πτήσεις σε 138 αξιοσημείωτους προορισμούς για επαγγελματικά και τουριστικά ταξίδια σε όλη την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική, την περιοχή Ασίας / Ειρηνικού και την Αμερική.

Κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών, το δίκτυο θα διευρυνθεί περαιτέρω με νέα δρομολόγια στην Κωνσταντινούπολη στο Αεροδρόμιο Sabiha Gokcen της Τουρκίας (22 Μαΐου, 2014), στο Εδιμβούργο της Σκωτίας (28 Μαΐου του 2014), στο Μαϊάμι των ΗΠΑ (10 Ιουνίου, 2014), στο Χανέντα της Ιαπωνίας (18 Ιουνίου, 2014) και στο Ντάλας / Φορτ Γουόρθ των ΗΠΑ (1η Ιουλίου 2014).

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024