Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΘαλασσινή και 'ευλογημένη' η δεύτερη εβδομάδα του Mount Athos Area Kouzina 2014
Γαστρονομία

Θαλασσινή και 'ευλογημένη' η δεύτερη εβδομάδα του Mount Athos Area Kouzina 2014

Έλληνες, Ολλανδοί, Βέλγοι, Γάλλοι και Βρετανοί εκπρόσωποι Τύπου έζησαν τη γαστρονομική εμπειρία της εβδομαδιαίας θεματικής ενότητας του Mount Athos Area Kouzina 2014 με τίτλο «Η ευλογία του αγιορείτικου κόλπου». 6 chefs και 5 φορείς ένωσαν τις δυνάμεις τους, εντυπωσιάζοντας γευστικά εκατοντάδες επισκέπτες! Με την υπογραφή και την επιμέλεια της chef Ντίνας Νικολάου.

Με θαλασσινά γλέντια, γιορτές των λιμανιών και υπέροχα ελληνικά δείπνα γέμισαν οι βραδιές της δεύτερης εβδομαδιαίας θεματικής ενότητας του Mount Athos Area Kouzina 2014 με τίτλο “Η ευλογία του αγιορείτικου κόλπου”, η οποία πραγματοποιήθηκε στην παράκτια ζώνη από τις 19 μέχρι και τις 25 Μαϊου 2014.

Έλληνες, Ολλανδοί, Βέλγοι, Γάλλοι και Βρετανοί εκπρόσωποι Τύπου ξεναγήθηκαν σε κάθε θαλασσινή γωνιά της περιοχής, ακολούθησαν τμήματα του Αριστοτελικού Περιπάτου, επισκέφθηκαν τις μαγευτικές μυδοκαλλιέργειες της Ολυμπιάδας, συνέλλεξαν βιολογικό μέλι από τις παρυφές του Στρατονικού Όρους, γλέντησαν στις γιορτές του λιμανιού της Αμμουλιανής, κολύμπησαν στα διαυγή νερά του νησιωτικού συμπλέγματος “Δρένια”, παρακολούθησαν μαθήματα ελληνικής μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, συμμετείχαν στη διαδικασία παρασκευής πίτας με κρίταμα της θάλασσας, πραγματοποίησαν τον παράπλου του Αγίου Όρους και γεύθηκαν υπέροχα θαλασσινά μενού, που φτιάχτηκαν με τα “ευλογημένα” προϊόντα της αθωνικής θάλασσας που περιβάλει την περιοχή.

Η γιορτή άρχισε στην Ολυμπιάδα, όπου στην κεντρική προβλήτα του οικισμού ο chef Jean Louis Kapsalas και η Σμαρούλα Ανδριώτη του fish restaurant “Καπετάν Μανώλης” παρουσίασαν εξαιρετικό μάθημα μαγειρικής με τίτλο “Μύδια Ολυμπιάδας με χόρτα από το Αριστοτελικό Βουνό”. Την επόμενη ημέρα προσέφεραν ιδιαίτερο και εμπνευσμένο menu με τίτλο “Η γιορτή της θάλασσας του Αριστοτέλη”, το οποίο απέσπασε διθυραμβικές κριτικές.

Στο δε λιμάνι της Αμμουλιανής παραδόθηκε μάθημα παραδοσιακής μαγειρικής με τίτλο “Πίτα με αρμυρίκια της θάλασσας” και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η ελληνική “Η Γιορτή του Ψαρέματος”, όπου η σύμπραξη των τοπικών κοινωνικών φορέων αποτέλεσε παραδειγματική συνέργεια εξωστρέφειας.

Η ενότητα ολοκληρώθηκε στην Αμμουλιανή, όπου η chef Ντίνα Νικολάου και o Παύλος Τούσιος του εστιατορίου “Ανεμότρατα” παρουσίασαν εξαιρετικό μενού με θέμα «Η Γιορτή της Ευλογημένης Θάλασσας”, το οποίο χαρακτηρίστηκε από τους συνδαιτυμόνες ως πραγματική ωδή στα 300 χλμ. ακτογραμμής του τρίτου “ποδιού” της Χαλκιδικής.

Η επόμενη εβδομάδα του Mount Athos Area Kouzina είναι αφιερωμένη στη “Μοναστηριακή Κουζίνα”, δεδομένης της γειτνίασης της περιοχής με την Αθωνική Πολιτεία. Εστιάζει δε στην προβολή της γύρω από την Ουρανούπολη περιοχής, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο αυτή εμπνέεται από τις μοναστηριακές γεύσεις του Άθωνα.

Το πλήρες πρόγραμμα της διοργάνωσης είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Οργανισμού.
 


 
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024