Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΑνοίγουν οι πόρτες για τουρισμό από τη Σαουδική Αραβία στην Αλβανία
Βίζα

Ανοίγουν οι πόρτες για τουρισμό από τη Σαουδική Αραβία στην Αλβανία

Οι Σαουδάραβες δε θα χρειάζονται πλέον βίζα για να επισκεφθούν την Αλβανία φέτος το καλοκαίρι.

Από τις 25 Μαΐου μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου οι πολίτες της Σαουδικής Αραβίας δεν θα χρειάζονται βίζα για την επίσκεψή τους στην Αλβανία με στόχο την τόνωση της τουριστικής κίνησης, σύμφωνα με δηλώσεις της Αλβανικής Κυβέρνησης. Στο ίδιο πρόγραμμα απαλλαγής θεώρησης βίζας για το ίδιο διάστημα συμπεριλαμβάνονται και οι πολίτες του Κουβέιτ, του Κατάρ, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Ομάν.
 
Η κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Αλβανίας έλαβε την απόφαση να καταργήσει τη θεώρηση εισόδου για τους πολίτες της Σαουδικής Αραβίας κατά τη θερινή περίοδο που αρχίζει από τις 25 Μαΐου μέχρι τις 25 του Σεπτεμβρίου 2014. Ελπίζουμε να διευκολυνθούν οι πολίτες της Σαουδικής Αραβίας ώστε να επισκεφθούν τη Δημοκρατία της Αλβανίας και να απολαύσουν τις φυσικές ομορφιές του τοπίου της” είπε χθες ο κ. Saimir Bala, επιτετραμμένος στην πρεσβεία της Αλβανίας στην Σαουδική Αραβία.
 
Στόχος φυσικά αυτής της κίνησης όπως εξήγησε είναι η ελπίδα ότι αυτό το πρόγραμμα απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης που υποστηρίζεται έντονα από την Αλβανική κυβέρνηση θα ενισχύσει τις επιχειρήσεις και τον τουρισμό μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και της Αλβανίας.
 
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, οι Σαουδάραβες τουρίστες ξόδεψαν το περασμένο καλοκαίρι το ποσό των 40 δισ. Σαουδαραβικά Ρεάλια (περίπου 13 δισ. δολ.) με το Ντουμπάι να παραμένει ο αγαπημένος τουριστικός προορισμός αυτών των πολιτών. Στόχος τώρα της Αλβανικής Κυβέρνησης είναι αυτοί οι τουρίστες να γνωρίσουν τη χώρα ως νέο τουριστικό προορισμό και να διευκολυνθούν να κάνουν στην Αλβανία διακοπές.

 

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024