Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΑναθεωρεί ταξιδιωτική οδηγία για Ταϊλάνδη το κυπριακό ΥΠΕΞ
Ταξιδιωτική Οδηγία

Αναθεωρεί ταξιδιωτική οδηγία για Ταϊλάνδη το κυπριακό ΥΠΕΞ

Τριάντα μία χώρες μεταξύ των οποίων και η Κύπρος έχουν εκδόσει ταξιδιωτικές οδηγίες για την Ταϊλάνδη προειδοποιώντας τους πολίτες τους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα ταξίδια τους στην χώρα του χαμόγελου.

Με νέα, αναθεωρημένη ταξιδιωτική οδηγία για την Ταϊλάνδη που εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου συμβουλεύει τους πολίτες να αποφύγουν να ταξιδέψουν στη χώρα, αν δεν είναι ιδιαιτέρως απαραίτητο.

«Οι πολίτες της Δημοκρατίας που βρίσκονται μόνιμα ή προτίθενται να ταξιδέψουν στην Ταϊλάνδη, συμβουλεύονται όπως αποφύγουν να ταξιδέψουν στη χώρα, αν δεν είναι ιδιαιτέρως απαραίτητο», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Προστίθεται ότι μετά τα γεγονότα της 22ας Μαΐου 2014 στην Ταϊλάνδη και την ανακήρυξη στρατιωτικού νόμου στη χώρα, ο στρατός προχώρησε στην επιβολή κατ΄ οίκον περιορισμού μεταξύ 22.00 και 5.00, και στην απαγόρευση των πολιτικών συγκεντρώσεων.

Διευκρινίζεται παράλληλα ότι ο κατ` οίκον περιορισμός δεν αφορά στα άτομα που διακινούνται από ή προς τα αεροδρόμια αρκεί να έχουν αποδεικτικό στοιχείο μαζί τους (εισιτήριο, απόκομμα επιβίβασης), καθώς και ότι ο στρατός έχει προβεί σε συλλήψεις ατόμων που έχουν παραβιάσει την διαταγή για απαγόρευση των συγκεντρώσεων.

«Παρατηρείται έντονη στρατιωτική δραστηριότητα στην πρωτεύουσα Μπανγκόγκ και στις γύρω περιφέρειες, ακόμη και σε τουριστικές περιοχές», σημειώνεται στην ανακοίνωση του Κυπριακού ΥΠΕΞ.

Λόγω της ασταθούς κατάστασης στη χώρα, το Υπουργείο Εξωτερικών συμβουλεύει «όλους τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας που βρίσκονται ή θα επισκεφθούν την Ταϊλάνδη να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους αποφεύγοντας περιοχές όπου πιθανόν να πραγματοποιούνται μαζικές συγκεντρώσεις, να παρακολουθούν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (διεθνή και τοπικά) έτσι ώστε να τηρούνται ενήμεροι συνεχώς για τις εξελίξεις, και να ακολουθούν τις οδηγίες των τοπικών Αρχών».
ΚΥΠΕ

Αναφέρεται ταυτόχρονα ότι σε περίπτωση έκτακτης ή/και προξενικής ανάγκης, οι Κύπριοι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τον Λειτουργό Υπηρεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών, στο τηλέφωνο +35 7 99660129, ή το Τμήμα Διαχείρισης Κρίσεων του ΥΠΕΞ στο +35 7 22801000, ή με την Υπάτη Αρμοστεία της Δημοκρατίας στο Νέο Δελχί, Ινδία (D64, Malcha Marg, Chanakyapuri, New Delhi – 110021, ΙΝDΙΑ, Tel. (+91 11) 26111156/57, Email: delhihc@mfa.gov.cy).

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την κάλυψη του Antenna Κύπρου για το γεγονός:

Συντηρητική η αντίδραση της Ελλάδας

Να σημειώσουμε ότι η Ελλάδα, μία χώρα ταλαιπωρημένη στο παρελθόν κατ’ επανάληψη από άδικες ταξιδιωτικές οδηγίες παραμένει συντηριτική και δεν έχει εκδόσει ακόμα ανάλογη ανακοίνωση. Η Ελληνική Πρεσβεία στην Ταϊλάνδη απλά ενημερώνει τους Έλληνες πολίτες που παραμένουν στη χώρα να ενημερώνονται από τον Τύπο για τις εξελίξεις και να αποφεύγουν τα σημεία συγκέντρωσης ακολουθώντας τις αστυνομικές και στρατιωτικές οδηγίες.

Στο μεταξύ 31 χώρες και περιοχές έχουν εκδόσει ανάλογες ταξιδιωτικές οδηγίες για την Ταϊλάνδη.

Οι αφίξεις μειώνονται αλλά οι εισπράξεις αυξάνουν

Ο πρόεδρος των ταξιδιωτικών γραφείων εισερχόμενου τουρισμού (ATTA) κ. Susdivachr Cheewarattanaporn ανέφερε ότι σύντομα αναμένονται ακυρώσεις σε κρατήσεις ξενοδοχείων και εκδρομών λόγω ανησυχίας για την ασφάλεια των τουριστών ενώ και οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν καλύπτουν την περίοδο του πραξικοπήματος και της απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Ο κυβερνήτης του Οργανισμού Τουρισμού της Ταϊλάνδης (TAT) κ. Thawatchai Arunyik ανέφερε ότι η κατάσταση αυτή έχει σοκάρει τους τουρίστες και αναμένεται ο στόχος των28 εκατομμυρίων τουριστών για το 2014 να μην επιτευχθεί. Η ανεπίσημη πρόβλεψη για τις αφίξεις του 2014 είναι ότι αθ φτάσουν τους 26,2 εκατομμύρια τουρίστες. Αντίθετα, οι εισπράξεις θα ανέβουν στα 31,5 δισ. ευρώ από τα 29,2 δισ. ευρώ του 2013 χάρη στην άνοδο των Ευρωπαίων τουριστών το 2014.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024