Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΣυνάντηση του Δ.Σ. Συλλόγου Καθηγητών Υπουργείου Τουρισμού με τουριστικούς φορείς
Τουριστική εκπαίδευση

Συνάντηση του Δ.Σ. Συλλόγου Καθηγητών Υπουργείου Τουρισμού με τουριστικούς φορείς

Στις συναντήσεις έγιναν αναφορές σε θέματα που αφορούν στην πρακτική άσκηση των σπουδαστών, τα εκπαιδευτικά προγράμματα και την παράταση των ΕΠΑΣ για δύο χρόνια, που θα αποτελέσει και μία ομαλή μετάβαση στο νέο θεσμό των ΣΕΚ.

Την Παρασκευή 30 Μαΐου, το Δ.Σ του Συλλόγου Καθηγητών Υπουργείου Τουρισμού, εκπροσωπούμενο από τον πρόεδρό του, κ. Δημήτρη Σούκουλη και την γενική γραμματέα κα Ελένη Ενεχίνογλου, συναντήθηκαν με τον κ. Γεώργιο Αμβράζη, διευθυντή της ΠΟΞ και τον κ. Αλέξανδρο Λαμνίδη, διευθυντή του ΣΕΤΕ αντίστοιχα. Το κλίμα στις συναντήσεις αυτές ήταν πολύ θετικό και έγιναν αναφορές σε θέματα που αφορούν στην πρακτική άσκηση των σπουδαστών, τα εκπαιδευτικά προγράμματα και την παράταση των ΕΠΑΣ για δύο χρόνια, που θα αποτελέσει και μία ομαλή μετάβαση στο νέο θεσμό των ΣΕΚ. Στο σημείο αυτό όλοι συμφώνησαν ότι η δημόσια τουριστική εκπαίδευση διαθέτει ένα αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό και ότι τον πρώτο λόγο για την εκπόνηση προγραμμάτων θα πρέπει να έχει το Υπουργείο Τουρισμού με τα Εκπαιδευτήρια και σε συνεργασία με τους αντίστοιχους φορείς. Ιδιαίτερη ανησυχία προκάλεσε εκατέρωθεν το γεγονός ότι έχει αναφερθεί (ανεπίσημα βέβαια) ότι επιδίωξη του υπουργείου είναι να λειτουργήσουν οι Σχολές με τους δευτεροετείς σπουδαστές, πράγμα που, αν συμβεί, μειώνει σε 65% περίπου την πρακτική άσκηση στις επιχειρήσεις για την επόμενη τουριστική περίοδο – με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Κατόπιν πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Υπουργείο Τουρισμού, όπου κατατέθηκαν ανάλογα υπομνήματα προς την υπουργό κα Όλγα Κεφαλογιάννη και τον γενικό γραμματέα κ. Αναστάσιο Λιάσκο, με θέματα την παράταση των ΕΠΑΣ και τις έγκαιρες ενέργειες για την προκήρυξη εισαγωγής μαθητών. Στη συνέχεια έγινε συνάντηση με την κα Α. Μακρανδρέου (Διεύθυνση Τουριστικής Εκπαίδευσης), η οποία διαβεβαίωσε το ΔΣ του Συλλόγου ότι “όλοι στο υπουργείο συμφωνούν και συναινούν στην παράταση των ΕΠΑ.Σ.”. Επίσης αναφέρθηκε ότι το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει να εκδηλώνεται ένα υπέρμετρο ενδιαφέρον από γονείς και υποψήφιους σπουδαστές, όσον αφορά στην προκήρυξη των θέσεων και των ειδικοτήτων στα κατά τόπους εκπαιδευτήρια, γεγονός που έχει δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση στο Εκπαιδευτικό και Διοικητικό προσωπικό των Σχολών, αφού κανείς δεν είναι σε θέση να απαντήσει και να τοποθετηθεί με ακρίβεια. Μάλιστα, η εκπρόσωπος του υπουργείου ανέφερε ότι έχουν γίνει όλες οι ενέργειες για την προκήρυξη μαθητών και είναι θέμα διαδικαστικό.

Επίσης ήταν προγραμματισμένη και μία συνάντηση με τον πρόεδρο του ΞΕΕ κ. Γεώργιο Τσακίρη, η οποία δεν πραγματοποιήθηκε λόγω φόρτου εργασίας του και μεταφέρθηκε για αυτήν την εβδομάδα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024