Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΝέα μέλη – παρατηρητές της ΕΛΙΜΕ τα λιμάνια Ρεθύμνου, Αιγίου και Κιάτου
Λιμένες

Νέα μέλη – παρατηρητές της ΕΛΙΜΕ τα λιμάνια Ρεθύμνου, Αιγίου και Κιάτου

Στη Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκαν εισηγήσεις για τα τρέχοντα θέματα λιμενικής πολιτικής, καθώς και την επαναδιατύπωση των σχέσεων πόλεων και λιμένων μέσα από έναν δρόμο συνεννόησης και με την Κεντρική Κυβέρνηση και με τα όργανα του α' και β' βαθμού Αυτοδιοίκησης.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Διοικητικού Συμβουλίου και της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Λιμένων Ελλάδας (ΕΛΙΜΕ), οι οποίες διεξήχθησαν στην αίθουσα Συνεδριάσεων του ΟΛΠ ΑΕ.

Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε τα πεπραγμένα του 2013 και τον οικονομικό Απολογισμό της Ένωσης, καθώς και τον προϋπολογισμό του 2014. Ενέκρινε επίσης ως νέα μέλη της – παρατηρητές, τους λιμένες Ρεθύμνου, Αιγίου και Κιάτου.

Στη Γενική Συνέλευση ο πρόεδρος κ. Γιώργος Ανωμερίτης και ο αντιπρόεδρος κ. Στέλιος Αγγελούδης εισηγήθηκαν τα τρέχοντα θέματα λιμενικής πολιτικής, καθώς και την επαναδιατύπωση των σχέσεων πόλεων και λιμένων μέσα από έναν δρόμο συνεννόησης και με την Κεντρική Κυβέρνηση και με τα όργανα του α’ και β’ βαθμού Αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Ανωμερίτης ενημέρωσε τα μέλη της ΕΛΙΜΕ για τα δυο μεγάλα γεγονότα του 2015, (α) τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ναυτιλίας και (β) της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Λιμένων Ευρώπης (ESPO), τα οποία θα γίνουν στον Πειραιά, καλώντας όλα τα λιμάνια σε ενεργό συμμετοχή με εκδηλώσεις και σε όλα τα μεγάλα λιμάνια. Όσον αφορά στα θέματα της ελληνικής λιμενικής πολιτικής, τονίστηκε ότι όποια λιμενική πολιτική και να χαραχθεί, αυτή δεν μπορεί παρά να υπηρετεί τους κανόνες και τις αρχές του ευρωπαϊκού λιμενικού συστήματος και των διευρωπαϊκών δικτύων.

Σημειώνεται ότι όλα τα λιμάνια μέλη της ΕΛΙΜΕ συμμετέχουν με ξεχωριστό περίπτερο στα Ποσειδώνια 2014.

Τέλος, η Ένωση Λιμένων Ελλάδος έδωσε στη δημοσιότητα τα συγκεντρωτικά στοιχεία του κύκλου εργασιών και των καθαρών αποτελεσμάτων των λιμένων – μελών της για τα έτη 2011, 2012 και 2013.

Στη φωτογραφία, το νέο λιμάνι Αιγίου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024