Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕργασιακές παραβάσεις και καταπατήσεις αιγιαλού σε Λευκάδα και Ζάκυνθο
Τουρισμός και απασχόληση

Εργασιακές παραβάσεις και καταπατήσεις αιγιαλού σε Λευκάδα και Ζάκυνθο

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα εκτεταμένων φορολογικών και ασφαλιστικών ελέγχων από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Λευκάδα και τη Ζάκυνθο, ελέγχθηκε μεγάλος αριθμός καταστημάτων και επιχειρήσεων, σε 20 από τα οποία διαπιστώθηκαν παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Εκτεταμένους ελέγχους διενήργησε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, κατά το τριήμερο 04-06 Ιουλίου 2014, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και επιχειρήσεις στα νησιά Λευκάδα και Ζάκυνθο, με σκοπό τον έλεγχο της εφαρμογής της φορολογικής νομοθεσίας, καθώς και των διατάξεων για την ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία.

Ειδικότερα, μεικτά κλιμάκια Αστυνομικών των Τμημάτων Φορολογικής Αστυνόμευσης και Κοινωνικής & Ασφαλιστικής Προστασίας, διενήργησαν ελέγχους σε μεγάλο αριθμό καταστημάτων και επιχειρήσεων, σε 20, από τα οποία διαπιστώθηκαν παραβάσεις της φορολογικής, ασφαλιστικής και λοιπής ποινικής νομοθεσίας.

Σε πέντε περιπτώσεις εφαρμόστηκε η αυτόφωρη διαδικασία και συνελήφθησαν συνολικά 5 άτομα (4 ημεδαποί και μία αλλοδαπή) και συγκεκριμένα ένας για φορολογικές παραβάσεις, δύο για καταπάτηση αιγιαλού και παραλίας, ένας για απασχόληση παράνομου αλλοδαπού και μία αλλοδαπή, για στέρηση νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής και εργασίας στη χώρα μας.

Μεταξύ  άλλων, στη Λευκάδα, σε κατάστημα με αντικείμενο δραστηριότητας την εκμετάλλευση ομπρελών και ξαπλωστρών – πάρκινγκ, που βρίσκεται στους Εγκρεμνούς – Αθάνι Λευκάδας, διαπιστώθηκαν η μη έκδοση 5 αποδείξεων παροχής υπηρεσιών, η απασχόληση 3 ανασφάλιστων εργαζομένων, καθώς και στέρηση αδείας της αρμόδιας αρχής για τον χώρο στάθμευσης, που εκμεταλλευόταν η επιχείρηση. Επιπλέον, διαπιστώθηκε καταπάτηση αιγιαλού και παραλίας, με την τοποθέτηση 30 ομπρελών και 60 ξαπλώστρων, καταλαμβάνοντας συνολικά 90 τ.μ. στην περιοχή. Για την συγκεκριμένη παράβαση συνελήφθη ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης και σε βάρος του ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία. Επίσης, σε καφετέρια – μπαρ, που βρίσκεται στην περιοχή Επίσκοπος – Νικιανά Λευκάδας, διαπιστώθηκαν η απασχόληση 4 ανασφάλιστων εργαζομένων, καθώς και η καταπάτηση αιγιαλού και παραλίας, με την τοποθέτηση 36 ομπρελών και 72 ξαπλώστρων, καταλαμβάνοντας συνολικά 150 τ.μ. στην περιοχή. Για την καταπάτηση αιγιαλού και παραλίας συνελήφθη ο διαχειριστής της εταιρείας και σε βάρος του ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία.

Στη φωτογραφία, οι Εγκρεμνοί, στη Λευκάδα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024