Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΈναρξη διάθεσης του Ηλεκτρονικά Αναγνώσιμου Σήματος στα ειδικά τουριστικά λεωφορεία Δημοσίας Χρήσεως
ΓΕΠΟΕΤ

Έναρξη διάθεσης του Ηλεκτρονικά Αναγνώσιμου Σήματος στα ειδικά τουριστικά λεωφορεία Δημοσίας Χρήσεως

Περιθώριο ενός έτους (έως και τις 30 Ιουνίου 2015), για την προμήθεια του Ηλεκτρονικά Αναγνώσιμου Σήματος στα ειδικά τουριστικά λεωφορεία Δημοσίας Χρήσεως, με φορέα αποκλειστικής χορήγησης τη Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ) για το σύνολο της χώρας.

Η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού – ΓΕΠΟΕΤ ανακοινώνει ότι εκδόθηκε από τον αρμόδιο υφυπουργό Μεταφορών κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο η υπ’αριθμ. Γ456/οικ.34722/2689/14 (ΦΕΚ Β’ 1782) Απόφαση έναρξης διάθεσης του Ηλεκτρονικά Αναγνώσιμου Σήματος από τη ΓΕΠΟΕΤ, σε συνέχεια της υπ’ αριθμ. Γ456/34931/3345/13 (ΦΕΚ Β’ 2257) προηγούμενης Υπουργικής Απόφασης που προσδιορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις εφαρμογής του Ηλεκτρονικά Αναγνώσιμου Σήματος Τουριστικών Λεωφορείων, το οποίο θεσπίστηκε με το Νόμο 4070/2012.

Το Ηλεκτρονικά Αναγνώσιμο Σήμα συνιστά πιστοποίηση της γνησιότητας και νομιμότητας του τουριστικού λεωφορείου και πλήρους ταύτισης μεταξύ των στοιχείων της άδειας κυκλοφορίας που αυτό φέρει και των τεχνικών και ποιοτικών χαρακτηριστικών του, με σκοπό την αποκατάσταση της νομιμότητας στον κλάδο και την προστασία της ασφάλειας των επιβατών.

Φορέας αποκλειστικής και πανελλαδικής χορήγησης του Ηλεκτρονικά Αναγνώσιμου Σήματος –το οποίο είναι υποχρεωτικό για το σύνολο των τουριστικών λεωφορείων της χώρας– είναι η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού. Η προμήθεια του σήματος γίνεται απευθείας από τα γραφεία της ΓΕΠΟΕΤ, κατόπιν επικοινωνίας του κάθε ενδιαφερόμενου και ως ημερομηνία έναρξης διάθεσης αυτού ορίζεται η 10η Ιουλίου 2014.

Οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων έχουν περιθώριο ενός έτους για την προμήθεια του σήματος. Μετά το πέρας της 30ης Ιουνίου 2015 δεν θα είναι εφικτή η ολοκλήρωση του ελέγχου ΚΤΕΟ χωρίς την ύπαρξη σήματος σε ισχύ και σε περίπτωση τροχονομικού ελέγχου πέραν άλλων διοικητικών κυρώσεων, επιβάλλεται πρόστιμο 500 ευρώ και αφαιρούνται τα στοιχεία κυκλοφορίας του τουριστικού λεωφορείου (άδεια κυκλοφορίας και κρατικές πινακίδες).

“Η ΓΕΠΟΕΤ επιθυμεί να ευχαριστήσει θερμά τόσο την πολιτική ηγεσία όσο και το προσωπικό του Υπουργείου Μεταφορών για τη μακρά και εποικοδομητική συνεργασία που απαιτήθηκε ώστε να επιτευχθεί το τελικό αποτέλεσμα της χορήγησης του Η.Α.Σ., το οποίο εισάγει τις τουριστικές μεταφορές της χώρας σε νέα, ψηφιακή εποχή με πλήθος δυνητικών τεχνολογικών εφαρμογών και καλεί όλους τους ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων να ανταποκριθούν το συντομότερο δυνατό στην έγκαιρη προμήθεια του σήματος”, αναφέρει η Ομοσπονδία σε σχετική ανακοίνωσή της.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024