Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ παράδοση του 50ου αεροσκάφους Α380 αποτελεί ορόσημο για την Emirates
Αεροπορικές εταιρείες

Η παράδοση του 50ου αεροσκάφους Α380 αποτελεί ορόσημο για την Emirates

Όταν το 50ο αεροσκάφος Α380 τεθεί σε λειτουργία στις αρχές Αυγούστου, η Emirates θα προσφέρει σε εβδομαδιαία βάση συνολικά 5,7 δισ. διαθέσιμων θέσεων βάσει χιλιομετρικής απόστασης (δείκτης ASKMs) σε 145 προορισμούς του παγκόσμιου δικτύου της.


Η πρόσφατη παραλαβή του αεροσκάφους ανεβάζει το στόλο αεροσκαφών ευρείας ατράκτου της Emirates σε 224, συνθέτοντας το μεγαλύτερο στόλο αεροσκαφών Α380, καθώς και το μεγαλύτερο στόλο αεροσκαφών Boeing 777.

Όταν το 50ο αεροσκάφος Α380 τεθεί σε λειτουργία στις αρχές Αυγούστου, η Emirates θα προσφέρει σε εβδομαδιαία βάση συνολικά 5,7 δισ. διαθέσιμων θέσεων βάσει χιλιομετρικής απόστασης (δείκτης ASKMs) σε 145 προορισμούς του παγκόσμιου δικτύου της που εκτείνεται από το Λος Άτζελες έως το Όκλαντ. Από τον Απρίλιο του 2010, η Emirates έχει παραλάβει 96 αεροσκάφη (Airbus Α380 και Boeing 777), αυξάνοντας τη συνολική χωρητικότητα σε ποσοστό 64% (δείκτης ATKMs) και 71% (δείκτης ASKMs), αντίστοιχα, διατηρώντας αμετάβλητα τα ποσοστά πληρότητας σε ποσοστό 80%. Στη συγκεκριμένη περίοδο, η Emirates πρόσθεσε επίσης 48 πόλεις στο παγκόσμιο δίκτυο προορισμών της.

Ο Sir Tim Clark, πρόεδρος της Emirates Airline δήλωσε: “Η Emirates έχει δει τεράστια οργανική ανάπτυξη τα τελευταία 4 χρόνια, ίσως την ταχύτερη από οποιαδήποτε άλλη αεροπορική εταιρεία στην ιστορία. Έχουμε προσθέσει ισοδύναμη χωρητικότητα σε σύγκριση με ορισμένες μεσαίου μεγέθους αεροπορικές εταιρείες, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι διατηρήσαμε υψηλά ποσοστά χωρητικότητας και κερδοφορίας. Αυτό αντικατοπτρίζει τη δύναμη του παγκοσμίου κλάσης προϊόντος μας, καθώς και του επιχειρηματικού μας μοντέλου, το οποίο έχει ως βάση ένα αποτελεσματικό παγκόσμιο κόμβο που συνδέει το Ντουμπάι με όλο τον κόσμο, και σχεδόν οποιεσδήποτε δύο πόλεις στον κόσμο μέσω Ντουμπάι”.

Και πρόσθεσε: “Το αεροσκάφος Α380 ήταν πολύ επιτυχημένη επιλογή για εμάς, και αυτό αντικατοπτρίζεται στο έντονο ενδιαφέρον των πελατών μας και τα υψηλά ποσοστά πληρότητας, σε όλους τους προορισμούς που εξυπηρετεί το συγκεκριμένο αεροσκάφος. Η ένταξη αεροσκαφών Α380 στο στόλο μας έχει συμβάλει στο να μπορούμε να ανταποκριθούμε στη ζήτηση των πελατών για εξυπηρέτηση σημαντικών δρομολογίων. Επίσης, λειτουργούν πιο αποδοτικά σε αεροδρόμια με περιορισμένα slots και προσφέρουν επιπλέον υπηρεσίες εν πτήσει που έχουν δώσει νέα διάσταση στην ταξιδιωτική εμπειρία. Στο επόμενο διάστημα, θα δούμε μια επιτάχυνση του προγράμματος παραλαβής αεροσκαφών και μέχρι το τέλος του 2017 θα έχουμε περίπου 90 αεροσκάφη Α380 στο στόλο μας που θα υποστηρίξουν τους προορισμούς που εξυπηρετούνται με το συγκεκριμένο αεροσκάφος”.

Ο John Leahy, Airbus Chief Operating Officer, Customers, δήλωσε σχετικά: “Το A380 ικανοποιεί τους διαχειριστές του, καθώς αυξάνει την επιβατική κίνηση, ενισχύει τους συντελεστές φορτίου και βελτιώνει το μερίδιο αγοράς. Η παράδοση του 50ου αεροσκάφους Α380 στην Emirates υποδηλώνει τις δυνατότητες ενίσχυσης κερδοφορίας του αεροσκάφους και το εξαιρετικό όραμα της Emirates και του Sir Tim”.

Ο μεγαλύτερος διαχειριστής αεροσκαφών Α380
Η Emirates διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο προορισμών που πραγματοποιούνται με αεροσκάφος A380 από οποιαδήποτε εμπορική αεροπορική εταιρεία, που εξυπηρετεί σήμερα 27 αεροδρόμια στις 5 ηπείρους, ενώ συγκεκριμένα το δρομολόγιο Ντουμπάι-Λος Άντζελες είναι η μεγαλύτερης διάρκειας πτήση στον κόσμο που πραγματοποιείται με Α380. Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, ο αριθμός των προορισμών που θα εξυπηρετούνται από αεροσκάφος A380 της Emirates θα αυξηθεί σε 33, με την προσθήκη των Κουβέιτ (16 Ιουλίου), Μουμπάι (21 Ιουλίου), Φρανκφούρτης (1 Σεπτεμβρίου), Ντάλας (1 Οκτωβρίου), Σαν Φρανσίσκο (1 Δεκεμβρίου) και Χιούστον (3 Δεκεμβρίου). Μέχρι σήμερα, ο στόλος της αεροπορικής εταιρείας των αεροσκαφών A380 έχει μεταφέρει 27,5 εκατ. επιβάτες, που πραγματοποίησαν περισσότερα από 68.800 ταξίδια και έχοντας διανύσει περισσότερα από 405 εκατομμύρια χιλιόμετρα. Το A380 της Emirates έχει επίσης επισκεφθεί πάνω από 40 αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο για δοκιμές και περιηγήσεις.

Η Emirates διαθέτει σήμερα πάνω από 10.000 μέλη πληρώματος καμπίνας επιβατών και 900 κυβερνήτες και συγκυβερνήτες, ειδικά εκπαιδευμένους για να λειτουργήσουν τον  αυξανόμενο στόλο των Α380.

Το βιβλίο παραγγελιών δημιουργεί και υποστηρίζει θέσεις εργασίας σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα
Η Emirates έχει σε παραγγελία 299 αεροσκάφη ευρείας ατράκτου, συμπεριλαμβάνων 90 αεροσκαφών Α380, δημιουργώντας και υποστηρίζοντας χιλιάδες θέσεις εργασίας στην εφοδιαστική αλυσίδα κατασκευής αεροσκαφών. Πολλά από αυτά τα νέα αεροσκάφη θα αντικαταστήσουν παλαιότερα αεροσκάφη που διαθέτει ο στόλος της Emirates.

Τα σύγχρονα και αποδοτικά αεροσκάφη βρίσκονται πάντα στο επίκεντρο του επιχειρηματικού μοντέλου της Emirates. Αυτό σημαίνει καλύτερη λειτουργική οικονομία, καθώς επίσης και τη δυνατότητα να προσφέρει σύγχρονες υπηρεσίες εν πτήσει, με στόχο τη βέλτιστη ταξιδιωτική εμπειρία. Ο μέσος όρος ηλικίας του στόλου αεροσκαφών της Emirates είναι 74 μήνες, σε σύγκριση με το μέσο όρο 140 μηνών του κλάδου.

Στην πτήση για την παράδοση του 50ού αεροσκάφους A380 της Emirates, το Airbus Foundation and Action for Hunger, έστειλε 41 τόνους φορτίου από μπάρες Plumpy Nut για την υποστήριξη πολλών υφιστάμενων προγραμμάτων διατροφής στην περιοχή, κυρίως στην Υεμένη. Οι μπάρες με βάση το φιστίκι θα χρησιμοποιηθούν για τη σίτιση παιδιών ηλικίας πέντε ετών και κάτω, που υποφέρουν από οξύ υποσιτισμό. Το φορτίο θα αποθηκευθεί στις εγκαταστάσεις Ανθρωπιστικής Ανταπόκρισης  των Ηνωμένων Εθνών στο Ντουμπάι. Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη ενιαία αποστολή φορτίου ανθρωπιστικής ανταπόκρισης στην ιστορία της Airbus.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024