Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΝομοθεσία'Μέτωπο' ΣΥΡΙΖΑ για τον αιγιαλό
Τουριστική πολιτική

'Μέτωπο' ΣΥΡΙΖΑ για τον αιγιαλό

Ο ΣΥΡΙΖΑ κινητοποιεί οργανώσεις και κινήματα νεολαίας, κοινωνικούς φορείς -και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης- σχετικά με το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του καλεί σε μια ανοιχτή συνάντηση διαλόγου και συντονισμού σήμερα το απόγευμα στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη (Πειραιώς 138).

Την Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014 και ώρα 7.30 μ.μ. στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη (Πειραιώς 138) η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε μια ανοιχτή συνάντηση διαλόγου και συντονισμού κοινωνικές οργανώσεις και δίκτυα, επιστημονικούς φορείς, εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, πολιτικές δυνάμεις και κόμματα, σχετικά με το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό. Οι εργασίες θα ανοίξουν με ομιλία του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, “οι ακτές και ο αιγιαλός αποτέλεσαν και αποτελούν σημαντικό φυσικό και πολιτισμικό πλεονέκτημα της χώρας, πηγή έμπνευσης, δημιουργίας και προόδου. Στο πλαίσιο των νεοφιλελεύθερων πολιτικών των μνημονίων και με σειρά πρόσφατων νομοθετημάτων, η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ προωθεί την πλήρη εμπορευματοποίηση, ιδιωτικοποίηση και τσιμεντοποίηση εκτεταμένων παράκτιων περιοχών της χώρας.

Οι σχεδιασμοί αυτοί αποκλείουν τους πολίτες από την πρόσβαση στις παραλίες, οξύνοντας τις κοινωνικές ανισότητες και αδικίες. Παράλληλα, απειλούνται σοβαρές οικολογικές καταστροφές από τις τουριστικές δραστηριότητες που προωθούνται με ‘κατεπείγουσες’ αντιδημοκρατικές διαδικασίες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους ενεργούς κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς στη συγκρότηση ενός πλατιού μετώπου για να αποκρούσουμε από κοινού αυτές τις πολιτικές και ρυθμίσεις που στρέφονται ενάντια στην κοινωνία, το περιβάλλον αλλά και την βιώσιμη οικονομία”.

Εν τω μεταξύ, τo Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με το θέμα των αιγιαλών και παραλιών, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Είναι σε όλους γνωστό ότι από τον Μάιο το Προσχέδιο Νόμου για τη χρήση αιγιαλών και παραλιών, το οποίο είχε δοθεί για διαβούλευση, ΑΠΕΣΥΡΘΗ μετά την έντονη αντίδραση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.
 
Μάλιστα, ο τότε Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ (και νυν Υφυπουργός Ανάπτυξης) Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος είχε δηλώσει επίσημα ότι «το νομοσχέδιο όπως έχει διατυπωθεί στην διαβούλευση, δεν περνάει από τη Βουλή, αφού η ανεξέλεγκτη και χωρίς περιορισμούς ιδιωτική εκμετάλλευση δεν είναι αποδεκτή».
 
Το ΠΑΣΟΚ παρακολουθεί στενά και υπεύθυνα την εξέλιξη του θέματος και μάλιστα μετά από χθεσινή επικοινωνία με τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη  διαπιστώσαμε ότι το νομοσχέδιο βρίσκεται σε στάδιο επεξεργασίας και χρειάζεται ακόμη χρόνος για να φτάσει στη Βουλή.

Αποδεικνύεται ότι ο κ. Τσίπρας συγκρούεται με ένα νομοσχέδιο «φάντασμα». Μόνιμα προσκολλημένος στον τυχοδιωκτισμό, στο λαϊκισμό και τη δημαγωγία, ετοιμάζεται ως νέος Δον Κιχώτης να επιτεθεί σε ανύπαρκτους εχθρούς.
 
Ελπίζουμε ότι κάποιοι δεν θα ανεχτούν να παραπλανόνται, υποδυόμενοι τον Σάντσο Πάντσα, στα σχέδια του κ. Τσίπρα.
 
Η χώρα το μόνο που δεν χρειάζεται είναι κατασκευασμένες και υστερόβουλες συγκρούσεις, προκειμένου να εξυπηρετηθεί η κομματική στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ για να μπει η χώρα σε ανασφάλεια και περιπέτειες εν όψει της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας.
 
Αυτό που χρειάζεται στο θέμα των αιγιαλών είναι υπεύθυνες πολιτικές προτάσεις, που θα προστατεύουν πραγματικά το περιβάλλον, την ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες και θα συμβάλουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη της χώρας, και αυτές θα καταθέσουμε.
 
Είναι ώρα αυτοί που μονίμως καλλιεργούν το διχασμό να σταματήσουν τα μικροπολιτικά παιχνίδια και τις μικροκομματικές φιέστες για σημαντικά θέματα που αφορούν την ελληνική  κοινωνία. Είναι ώρα να σοβαρευτούν και να πάψουν να κοροϊδεύουν τους πολίτες”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024