Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕπίσκεψη της υπουργού Τουρισμού στον 19χρονο Αυστραλό τουρίστα από τη συμπλοκή στην Πλάκα
Υπουργείο Τουρισμού

Επίσκεψη της υπουργού Τουρισμού στον 19χρονο Αυστραλό τουρίστα από τη συμπλοκή στην Πλάκα

Εκτός κινδύνου είναι ο 19χρονος Αυστραλός τουρίστας που τραυματίστηκε χθες από εξοστρκισμό σφαίρας στο Μοναστηράκι, κατά την καταδίωξη από τους αστυνομικούς του τρομοκράτη Νίκου Μαζιώτη. Ένας δεύτερος τουρίστας δε χρειάστηκε καν νοσηλεία, αλλά του δόθηκαν επιτόπου οι πρώτες βοήθειες.

Τον ελαφρά τραυματισμένο – κατά τη διάρκεια της συμπλοκής του τρομοκράτη Μαζιώτη με αστυνομικούς – 19χρονο Αυστραλό τουρίστα επισκέφθηκαν νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης, στο Νοσοκομείο ‘Ερυθρός Σταυρός’, οι υπουργοί Υγείας και Τουρισμού, κ.κ. Μάκης Βορίδης και Όλγα Κεφαλογιάννη.

Σε δηλώσεις τους κατά την έξοδο τους από το νοσοκομείο ο υπουργός Υγείας δήλωσε: “Ενημερώθηκα για την κατάσταση της υγείας του τραυματία. Αφαιρέθηκαν δύο θραύσματα από σφαίρα τα οποία βρίσκονταν στο κάτω μέρος του ποδιού του, στο ύψος του αστραγάλου. Δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο. Θα μείνει στο νοσοκομείο να νοσηλευτεί για καθαρά προληπτικούς λόγους και, όπως μας ενημέρωσαν, αύριο θα συνεχίσει για τον τουριστικό του προορισμό ο οποίος είναι η Μύκονος. Του ευχηθήκαμε ταχεία ανάρρωση. Παρείχαμε όσα έπρεπε να παρασχεθούν. Είμαστε κοντά του και παρακολουθούμε τα πάντα αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν διατρέχει κανέναν απολύτως κίνδυνο. Ελπίζουμε ότι θα συνεχίσει τις διακοπές του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και αυτό το περιστατικό θα είναι ένα ατυχές, άσχημο περιστατικό το οποίο του συνέβη αλλά θα το ξεχάσει με καλές εντυπώσεις τις οποίες θα έχει από τον τόπο μας το επόμενο χρονικό διάστημα”.

Η κα Κεφαλογιάννη δήλωσε: “Επισκεφτήκαμε τον νεαρό τραυματία. Φαίνεται ότι είναι καλά στη υγεία του και αυτό είναι ιδιαίτερα ευχάριστο. Εμείς είμαστε κοντά του για ο,τιδήποτε χρειαστεί. Έχει την αμέριστη στήριξη της Ελληνικής Πολιτείας. Είμαστε, επίσης, σε επαφή με την πρεσβεία της Αυστραλίας και την ενημερώνουμε για την κατάσταση της υγείας του ασθενούς. Εύχομαι περαστικά και καλή ανάρρωση”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024