Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΠαγκόσμιο σοκ από την αεροπορική τραγωδία στην Ουκρανία
Αερομεταφορές

Παγκόσμιο σοκ από την αεροπορική τραγωδία στην Ουκρανία

Οι αλληλοκατηγορίες για το ποιος έριξε το Boeing 777 συνεχίζονται. Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν την Παρασκευή ο Αμερικανός πρόεδρος Barak Obama με την Angela Merkel και τον David Cameron για την Ουκρανία.

Συγκλονισμένη είναι η διεθνής κοινότητα από την κατάρριψη του Boeing 777 της Malaysia Airlines στις 17 Ιουλίου στην ανατολική Ουκρανία και τον θάνατο των 298 ανθρώπων που επέβαιναν σε αυτό, με την oυκρανική και τη ρωσική πλευρά να αλληλοκατηγορούνται για την τραγωδία.

Εξήντα δύο εμπειρογνώμονες από τη Μαλαισία έφτασαν στο Κίεβο και ελπίζουν να μπορέσουν να μεταβούν στην ανατολική Ουκρανία, στην περιοχή της συντριβής του αεροσκάφους του εθνικού αερομεταφορέα Malaysia Airlines, ενός Μπόινγκ 777, το οποίο κατά τα φαινόμενα καταρρίφθηκε από πύραυλο. Στην ομάδα των ειδικών περιλαμβάνονται δύο ειδικοί ερευνητές στις αεροπορικές καταστροφές, οι οποίοι προσκλήθηκαν από το Κίεβο για να μετάσχουν στις έρευνες.

Την ίδια ώρα, η Malaysia Airlines ανακοίνωσε ότι από τους 298 επιβάτες και μέλη του πληρώματος, συνολικά 192 ήταν Ολλανδοί, μεταξύ τους ένας που είχε και αμερικανική υπηκοότητα, 44 Μαλαισιανοί, ανάμεσά τους τα 15 μέλη του πληρώματος, 27 Αυστραλοί, 12 Ινδονήσιοι, 10 Βρετανοί, τέσσερις Γερμανοί, τέσσερις Βέλγοι, τρεις Φιλιππινέζοι, ένας Καναδός και ένας Νεοζηλανδός. “Η Malaysia Airlines συνεργάζεται στενά με τις αντίστοιχες πρεσβείες των χωρών των θυμάτων της τραγωδίας ώστε να ενημερωθούν οι πλησιέστεροι συγγενείς τους”, αναφέρει ο αερομεταφορέας.

Στην έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αποφασίστηκε και ζητήθηκε να διεξαχθεί μια πλήρης, διεξοδική και ανεξάρτητη διεθνή έρευνα για την συντριβή του αεροπλάνου. “Η Ρωσία θα υποστηρίξει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ απόφαση που ζητεί απρόσκοπτη πρόσβαση στον τόπο της πτώσης του αεροσκάφους της Malaysia Airlines, σε περιοχή της ανατολικής Ουκρανίας που ελέγχεται από τις δυνάμεις των φιλορώσων αυτονομιστών, εάν δεν επιρρίπτει σε κάποια πλευρά την ευθύνη για την κατάρριψη της πτήσης MH17”, δήλωσε ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Αυστραλία Vladimir Morozov.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024