Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ easyJet ανοίγει δύο νέες βάσεις στο δίκτυο της σε Άμστερνταμ και Πόρτο
Αεροπορικές εταιρείες

Η easyJet ανοίγει δύο νέες βάσεις στο δίκτυο της σε Άμστερνταμ και Πόρτο

Η easyJet θα εγκαινιάσει την 25η και 26η βάση της την άνοιξη του 2015 σε Ολλανδία και Πορτογαλία.

Σαν μακροπρόθεσμος συνεργάτης στις αγορές της Ολλανδίας και της Πορτογαλίας, η easyJet ανακοινώνει το άνοιγμα δύο νέων βάσεων το 2015, με 3 αεροσκάφη A320 να έχουν έδρα το αεροδρόμιο Schipol του Άμστερνταμ και δύο αεροσκάφη A320, το αεροδρόμιο Francisco de Sa Carneiro του Portο.

Η βάση της easyJet στο Amsterdam Schipol
Η easyJet προσφέρει εύκολες και προσιτές πτήσεις από και προς το Σίπχολ από το 1996. Η ανακοίνωση αυτή σηματοδοτεί την δημιουργία της πρώτης βάσης της εταιρίας στην Ολλανδία και την περαιτέρω ενίσχυση μακροπρόθεσμα της παρουσίας της στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο, όπου είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος αερομεταφορέας με μερίδιο αγοράς της τάξης του 9%. Το Amsterdam αποτελεί ένα από τα πιο επιτυχημένα σημεία του δικτύου της εταιρίας με περισσότερους από 3,5 εκατ. επιβάτες ετησίως από και προς 21 προορισμούς και 1 εκατ. business ταξιδιώτες να πετούν από και προς το αεροδρόμιο αυτό με την easyJet.

Τρία αεροσκάφη του τύπου A320 θα έχουν έδρα το Amsterdam Schiphol. Αυτό θα επιτρέψει στην easyJet να προσφέρει πιο πρωινές πτήσεις, οι οποίες προτιμούνται από τους επιβάτες που ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους, όπως επίσης και να επεκτείνει τον αριθμό των πόλεων που η easyJet συνδέει με το Amsterdam, δημιουργώντας ένα ισχυρότερο δίκτυο προορισμών για τους Ολλανδούς που ταξιδεύουν για λόγους αναψυχής. Με την πρόσθετη χωρητικότητα που θα δημιουργηθεί η easyJet αναμένει να πετάξει 600,000 περισσότερους επιβάτες τον επόμενο χρόνο, ετήσια αύξηση της τάξεως του 16%, προσφέροντας σε μια ολόκληρη νέα γενιά πελατών easyJet την καλύτερη πρόσβαση προορισμών στην Ευρώπη.

Εκατοντάδες νέοι εργαζόμενοι θα προσληφθούν στη νέα αυτή βάση για τη λειτουργία της, ενώ θα δημιουργηθούν 120 άμεσες θέσεις εργασίας, κυρίως πιλότων και ιπταμένων πληρωμάτων, οι οποίοι θα προσληφθούν με τοπικά συμβόλαια, τα οποία και θα υπόκεινται στην τοπική νομοθεσία. Στα παραπάνω πρέπει να προστεθούν οι 3,500 έμμεσες θέσεις εργασίας τις οποίες η easyJet ήδη βοηθά να δημιουργηθούν τοπικά. Η ανάπτυξη μπορεί να συνεχιστεί περαιτέρω στο μέλλον αφού υπάρχει σχεδιασμός για αυξηθούν τα αεροσκάφη που θα έχουν σαν έδρα το Schiphol τα επόμενα χρόνια, δημιουργώντας πρόσθετες θέσεις εργασίας. Η στελέχωση της εταιρίας με το νέο προσωπικό θα ξεκινήσει άμεσα με δημοσιεύσεις στην ιστοσελίδα της εταιρείας careers.easyjet.com, και με δημοσιεύσεις σε έντυπα.

Προορισμός Αμβούργο
Η easyJet θα προσθέσει το Αμβούργο σαν το νεότερο προορισμό της από το Άμστερνταμ με έναρξη τον Σεπτέμβριο του 2014. Με 6 εβδομαδιαίες πτήσεις, η σημαντική αυτή γερμανική πόλη και επιχειρηματικό κέντρο γίνεται εύκολα προσιτή για επαγγελματικούς ταξιδιώτες και τουρίστες. Οι κρατήσεις και η αγορά θέσεων ξεκίνησε από τις 17 Ιουλίου 2014.

Η βάση της EasyJet στο Francisco de Sa Carneiro του Πόρτο
H easyJet εξυπηρετεί την Πορτογαλία από το 1999 και έχει μεταφέρει πάνω από 3,8 εκατ. επιβάτες κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών. Αυτήν την περίοδο εξυπηρετεί τα αεροδρόμια στις περιοχές Faro, Funchal και Porto ενώ  άνοιξε  βάση στο αεροδρόμιο Portela της Λισαβόνας το 2012.

Το άνοιγμα της βάσης στο Πόρτο με δύο αεροσκάφη τύπου Α320 για αρχή, θα οδηγήσει σε 80 άμεσες νέες θέσεις εργασίας για πιλότους και πλήρωμα καμπίνας – όλοι υπάλληλοι της easyJet με τοπικές συμβάσεις και τηρώντας το τοπικό εργατικό δίκαιο – καθώς και στην ενίσχυση της οικονομίας της περιοχής, φέρνοντας περισσότερους επισκέπτες στο Πόρτο.

Η easyJet μετέφερε σχεδόν 800.000 επιβάτες από και προς το αεροδρόμιο Francisco de Sa Carneiro κατά τους τελευταίους 12 μήνες, από και προς 6 προορισμούς σε όλη την Ευρώπη – Βασιλεία, Γενεύη, Λονδίνο Gatwick, Λυών, Παρίσι CDG και Τουλούζη.

H Carolyn McCall, διευθύνουσα σύμβουλος της easyJet σχολίασε: “Η easyJet είναι το μεγαλύτερο δίκτυο αερομεταφορών στην Ευρώπη και συνεχίζει να επεκτείνεται. Οι εμπορικές της προσφορές ταιριάζουν απόλυτα στις ανάγκες των επιχειρήσεων και των ταξιδιωτών αναψυχής, κάνοντας τα ταξίδια εύκολα και προσιτά. Με τις βάσεις μας, βλέπουμε ακόμη περισσότερες ευκαιρίες να συνεχίσουμε να συνδέουμε τις ‘τελείες’ σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ως μακροπρόθεσμος στρατηγικός εταίρος, χτίζουμε σε γερά θεμέλια και είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανοίξουμε την 25η και την 26η βάση μας στο Άμστερνταμ και το Πόρτο. Η συμβολή μας στις τοπικές αυτές οικονομίες θα είναι μεγαλύτερη, χάρη στην εξυπηρέτησή μας, ιδιαίτερα με την ανάπτυξη της κίνησης σε αυτούς τους αερολιμένες και τη δημιουργία άμεσων και έμμεσων θέσεων εργασίας. Και η easyJet θέλει να δημιουργήσει αξία και να δίνει περισσότερες επιλογές στους καταναλωτές. Στόχος μας είναι να καταστεί η προτιμώμενη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης με προσιτές τιμές, μία φιλική και υψηλού επιπέδου εξυπηρέτηση για τους επιβάτες μας σε όλη την Ευρώπη”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024