Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΠροσπάθειες της Malaysia Airlines για ηθική και οικονομική ανακούφιση των οικογενειών των θυμάτων της MH17
Αεροπορικές τραγωδίες

Προσπάθειες της Malaysia Airlines για ηθική και οικονομική ανακούφιση των οικογενειών των θυμάτων της MH17

Ως ένδειξη καλής θέλησης και για να διευκολύνει τις οικογένειες των επιβατών στις άμεσες οικονομικές ανάγκες τους, η εταιρεία προσφέρει μια πρώτη οικονομική βοήθεια 5.000 δολ. στις οικογένειες κάθε επιβάτη, τα οποία ήδη καταβάλλονται, με συνεργάτιδα τράπεζα της Citibank.

“Πρωταρχικός στόχος της Malaysia Airlines είναι η φροντίδα των μελών των οικογενειών που πλήχθηκαν από την τραγωδία της πτήσης MH17”, αναφέρει η αεροπορική εταιρεία, σε ανακοίνωσή της για τα μέτρα ανακούφισης των οικογενειών των θυμάτων της μοιραίας πτήσης MH17. Η εταιρεία θα υποστηρίξει τις οικογένειες αυτήν την περίοδο και θα τους παρέχει διαμονή σε ξενοδοχείο, γεύματα και βοήθεια μεταφοράς. Την ίδια στιγμή, η Malaysia Airlines έχει αναθέσει σε εκπαιδευμένους υπάλληλούς της να παράσχουν συναισθηματική υποστήριξη και βασικές ανάγκες για κάθε μέλος των πληγεισών οικογενειών. Μέχρι σήμερα, 79 “φροντιστές” και λοιπό προσωπικό υποστήριξης βρίσκονται στο Άμστερνταμ, ενώ 43 στην Κουάλα Λουμπούρ.

“Η Malaysia Airlines είναι ευγνωμωνούσα να συνεργάζεται με την KLM, η οποία έχει βοηθήσει στην υποστήριξη των μελών των οικογενειών από την αρχή. Ως ένδειξη καλής θέλησης και για να διευκολύνει τις οικογένειες των επιβατών στις άμεσες οικονομικές ανάγκες τους, η εταιρεία προσφέρει επίσης μια οικονομική βοήθεια 5.000 δολ. στις οικογένειες κάθε επιβάτη, τα οποία ήδη καταβάλλονται. Η Citibank ήταν η τράπεζα που βοήθησε τη Malaysia Airlines με τις υλικοτεχνικές ρυθμίσεις της μεταφοράς αυτών των κεφαλαίων. Η συγκεκριμένη οικονομική ενίσχυση δε θα πρέπει να αντισταθμίζεται με την τελική αποζημίωση, ούτε θίγει τα νόμιμα δικαιώματα των οικογενειών να διεκδικήσουν”, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Τέλος, η Malaysia Airlines θα διοργανώσει μια πολυθρησκευτική συνεδρία για προσευχή στη μνήμη των νεκρών τόσο για το προσωπικό της όσο και για το ευρύ κοινό.

“Η αεροπορική εταιρεία ζητά τη συνεργασία των μελών των ΜΜΕ να σεβαστούν την ιδιωτική ζωή των οικογενειών που θρηνούν. Κορυφαία προτεραιότητα της Malaysia Airlines παραμένει η παροχή φροντίδας και υποστήριξης προς τις οικογένειες των επιβατών και του πληρώματος, καθώς και κάθε πληροφορία σχετικά με την προσωπική τους κατάσταση δε θα δημοσιοποιηθεί”.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το Reuters, κύριοι ασφαλιστές του σκάφους είναι η Allianz SE -όσον αφορά στο σκάφος και την αστική ευθύνη- και η Atrium όσον αφορά στις τρομοκρατικές ενέργειες. Η αξία του αεροσκάφους υπολογίζεται ότι ανέρχεται στα 97,3 εκατ. δολ., σύμφωνα με την AonPlc.

Εν τω μεταξύ, αεροσκάφος της Malaysia Airlines πέταξε χθες επάνω από τη Συρία για να αποφύγει τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας μετά την τραγωδία της περασμένης εβδομάδας, επιβεβαίωσε η αεροπορική εταιρεία, τονίζοντας ότι η πορεία αυτή είναι σύμφωνη με τους διεθνείς κανόνες. Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, μετά την θεωρούμενη κατάρριψη του Boeing της Malaysia Airlines την περασμένη Πέμπτη επάνω από την ανατολική Ουκρανία, δεκάδες αεροπορικές εταιρείες τροποποίησαν τα σχέδια πτήσης τους, για να αποφύγουν την περιοχή κοντά στην ουκρανο-ρωσική μεθόριο.

Τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους, που θα μπορούσαν να παράσχουν πληροφορίες σχετικά με τις συνθήκες της αεροπορικής τραγωδίας στην ανατολική Ουκρανία, παραδόθηκαν από τους φιλορώσους αυτονομιστές σε αξιωματούχους της Μαλαισίας τα ξημερώματα. Το τρένο που μεταφέρει τουλάχιστον 280 από τα θύματα της συντριβής του αεροσκάφους της Malaysia Airlines αναχώρησε χθες και συνεχίζει να κινείται σήμερα με προορισμό το Χάρκοβο, όπου θα μεταφερθούν τα πτώματα για αναγνώριση.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024