Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςCyprus Airways: Άμεση ανάγκη εύρεσης στρατηγικού επενδυτή
Αεροπορικές εταιρείες

Cyprus Airways: Άμεση ανάγκη εύρεσης στρατηγικού επενδυτή

Ο υπουργός Επικοινωνιών της Κύπρου κ. Μάριος Δημητριάδης τόνισε την αναγκαιότητα εύρεσης στρατηγικού επενδυτή για την επιβίωση του κυπριακού αερομεταφορέα.

Ο υπουργός Επικοινωνιών της Κύπρου κ. Μάριος Δημητριάδης δήλωσε πρόσφατα ότι η Cyprus Airways δε θα είναι σε θέση να παραμείνει στον αέρα σε μεσοπρόθεσμη βάση, εκτός και αν μπορούσε να βρει έναν στρατηγικό επενδυτή.

Επίσης, ανέφερε ότι η Cyprus Airways μπορεί να παραμείνει σε λειτουργία για σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά το μέλλον της εξαρτάται από την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με το αν ο εθνικός αερομεταφορέας είχε δικαίωμα να λάβει 80 εκατ. ευρώ από κρατικές επιδοτήσεις.

Ο κ. Δημητριάδης σχολιάζοντας ανακοίνωση της Cyprus Airways και της κυβέρνησης, κάλεσε υποψήφιους επενδυτές να αγοράσουν είτε το μερίδιο της κυβέρνησης στην εταιρεία ή ολόκληρο το υλικό της.

Επεσήμανε επίσης ότι η εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή για την Cyprus Airways θα βοηθήσει σημαντικά στο να πάρει μια θετική απόφαση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο πρόεδρος των Κυπριακών Αερογραμμών κ. Τώνης Αντωνίου, δήλωσε ότι μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα είναι στα χέρια της Κυβέρνησης οι προτάσεις των επενδυτών. Ταυτόχρονα, ανέφερε ότι προϋπόθεση που τίθεται προς τους επενδυτές είναι η εταιρεία να συνεχίσει να πετά από την Κύπρο.

Ξεκαθαρίζοντας τι πωλείται από τις Κυπριακές Αερογραμμές, ο κ. Αντωνίου είπε ότι η Κυβέρνηση, η οποία κατέχει το 93,67% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας (το 6,33% του μετοχικού κεφαλαίου κατέχουν ιδιώτες επενδυτές), “έχει αποφασίσει να πωλήσει το μετοχικό της κεφάλαιο”, προσθέτοντας ότι οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές “θα πουν τι χρειάζονται να αγοράσουν και τι δεν χρειάζονται”.

Σχετικά με τη διασφάλιση του υφιστάμενου προσωπικού της εταιρείας, ο κ. Αντωνίου είπε: “Έχουμε αποδείξει από την πρώτη στιγμή ότι όχι μόνο σεβόμαστε το προσωπικό, αλλά το εξασφαλίζουμε. Αν είναι κάτι που κατηγορούμαστε από κάποιους είναι ότι διατηρούμε περισσότερο προσωπικό από αυτό που χρειάζεται, κάτι για το οποίο, εμείς λέμε όχι για να έχει ο κόσμος τις δουλειές του”.

Εν τω μεταξύ, τα κυριότερα συνδικάτα των εργαζομένων της Cyprus Airways έχουν χαιρετίσει την κίνηση για την εύρεση υποψήφιων επενδυτών.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024