Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΠιθανή εξαγορά των Κυπριακών Αερογραμμών από τη Ryanair
Αεροπορικές εταιρείες

Πιθανή εξαγορά των Κυπριακών Αερογραμμών από τη Ryanair

Σύμφωνα με δηλώσεις του CEO της Ryanair κ. Michael O’Leary σε συνέντευξη Τύπου στη Λευκωσία, η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair είναι πιθανόν να εκδηλώσει ενδιαφέρον για τις υπό πώληση Κυπριακές Αερογραμμές.

Χθες, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που έδωσε ο CEO της low-cost αεροπορικής Ryanair, Michael O’ Leary στη Λευκωσία, η εταιρεία εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για εξαγορά των Κυπριακών Αερογραμμών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “είναι πιθανόν να προβούμε σε κάποια εκδήλωση ενδιαφέροντος για τις Κυπριακές Αερογραμμές. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, 23 Ιουλίου, λήγει η εκδήλωση ενδιαφέροντος από στρατηγικούς επενδυτές για την αγορά μετοχών και περιουσιακών στοιχείων της κυπριακής αεροπορικής εταιρείας. “Θέλουμε να δούμε αν θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε την κυβέρνηση να καταλήξει σε κάποιο πακέτο διάσωσης, παρόλο που μπορεί να είναι πολύ αργά” ανέφερε.

Επίσης, ο Michael O’ Leary τόνισε ότι θα έχει συναντήσεις με οικονομικούς και τουριστικούς παράγοντες στην Κύπρο, στους οποίους θα θέσει τις ανησυχίες του για τα υψηλά τέλη των κυπριακών αεροδρομίων. “Θα θέλαμε να αναπτυχθούμε περισσότερο, αλλά το εμπόδιο είναι το υψηλό κόστος”, είπε, προσθέτοντας ότι το υψηλό αυτό κόστος έκανε την Κύπρο να χάσει μισό εκατομμύριο επιβάτες κατά τη διάρκεια μιας περιόδου πέντε ετών, από το 2008. “Ο τόπος βρίσκεται σε στασιμότητα”, τόνισε.
 
Σύμφωνα με τη Ryanair, οι χρεώσεις στα δύο κυπριακά αεροδρόμια είναι διπλάσιες από αυτές ενός αεροδρομίου στο Βερολίνο και είναι μεταξύ των υψηλότερων στην Ευρώπη.

Στη φωτογραφία, ο CEO της low-cost αεροπορικής Ryanair, Michael O’ Leary.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024