Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΞεκίνησε η ρυμούλκηση του Costa Concordia προς το λιμάνι της Γένοβας
Κρουαζιέρα

Ξεκίνησε η ρυμούλκηση του Costa Concordia προς το λιμάνι της Γένοβας

Στο εσωτερικό του κρουαζιερόπλοιου υπάρχουν ακόμη περίπου 100 τόνοι καυσίμων, που αποτελούν και την μεγαλύτερη αιτία ανησυχίας.

Το τελευταίο ταξίδι του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia (της εταιρείας Costa Crociere, θυγατρικής της Carnival Corporation) ξεκίνησε σήμερα το μεσημέρι και θα ολοκληρωθεί σε τέσσερις ημέρες στο λιμάνι της Γένοβας, όπου και θα διαλυθεί.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, το κρουαζιερόπλοιο πρόκειται να συνοδεύσουν από το νησί Giglio στην Γένοβα 14 πλοία. Θα προσεγγίσουν το νησί της Κορσικής και στη συνέχεια θα καταλήξουν στο λιμάνι της Γένοβας, πρωτεύουσας της Λιγουρίας.

Oι ιταλικές Αρχές διαβεβαιώνουν ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κίνδυνος μόλυνσης του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Ωστόσο ένα γαλλικό πολεμικό πλοίο πρόκειται να παρακολουθήσει εξ αποστάσεως από την Κορσική αυτόν τον τετραήμερο πλου. Παράλληλα, και ιταλικές οργανώσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, ζητούν την τήρηση των υψηλότερων δυνατών κανόνων ασφαλείας, με στόχο την προστασία των θαλάσσιων υδάτων.

Στο εσωτερικό του κρουαζιερόπλοιου υπάρχουν ακόμη περίπου 100 τόνοι καυσίμων, που αποτελούν και την μεγαλύτερη αιτία ανησυχίας. Στο μεταξύ, τα μέσα ενημέρωσης στην Ρώμη τονίζουν ότι μετά την κρίσιμη φάση της “ανάδυσης” μέρους του πλοίου από την θαλάσσια περιοχή του νησιού Giglio, τις περασμένες εβδομάδες, το ταξίδι αυτό προς την Γένοβα είναι εξίσου κρίσιμο, διότι υπάρχει θεωρητικά ακόμη ο κίνδυνος το κρουαζιερόπλοιο να κοπεί στα δύο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024