Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΕπιτυχημένος ο έλεγχος ‘Μέγιστης Ενέργειας κατά τη Ματαίωση Απογείωσης’ για το A350 XWB MSN001
Αερομεταφορές

Επιτυχημένος ο έλεγχος ‘Μέγιστης Ενέργειας κατά τη Ματαίωση Απογείωσης’ για το A350 XWB MSN001

Το πρόγραμμα έως και σήμερα έχει επιτύχει περισσότερες από 2.250 ώρες πτήσης, σε περίπου 540 πτήσεις και βρίσκεται στο δρόμο προς την πιστοποίηση κατά το 3ο τρίμηνο και την πρώτη παράδοση στην Qatar Airways, το 4ο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Το πρωί του Σαββάτου, στις 19 Ιουλίου, η Airbus πραγματοποίησε με επιτυχία τον έλεγχο ‘Μέγιστης Ενέργειας κατά την Ματαίωση Απογείωσης (METRO), με το MSN001 A350, στην αεροπορική βάση Istres, στη Γαλλία. O έλεγχος ‘METRO’, ο οποίος ακολούθησε το προηγούμενο τεστ προετοιμασίας ‘Υψηλής Ενέργειας κατά την Ματαίωση  Απογείωσης’ (HERTO), που διεξήχθη από το MSN001 πριν από δύο μήνες, είναι μέρος της υποχρεωτικής σειράς δοκιμών για πιστοποίηση.

Αυτή η τελευταία δοκιμή πραγματοποιείται για να επιβεβαιώσει την ικανότητα του συστήματος πέδησης, να σταματήσει με ασφάλεια το αεροσκάφος μετά από μια ματαιωθείσα απογείωση με υψηλή ταχύτητα και μεγάλο βάρος, χρησιμοποιώντας ένα σύνολο από φθαρμένα φρένα. Καθώς αυτά τα φρένα απορροφούν την κινητική ενέργεια του αεροσκάφους, λάμπουν φωτεινό πορτοκαλί και φτάνουν σε θερμοκρασία περίπου 1.400 βαθμών κελσίου, μέχρι το αεροσκάφος να έρθει με ασφάλεια σε στασιμότητα, οπότε τα ελαστικά ξεφουσκώνουν από ειδικές ασφάλειες. Σύμφωνα με τις απαιτήσεις πιστοποίησης, το αεροσκάφος πρέπει στη συνέχεια να μείνει στη θέση του για πέντε λεπτά χωρίς τεχνική υποστήριξη. Μετά την πάροδο των πέντε λεπτών, οι πυροσβέστες επιτρέπεται να ψεκάσουν τους τροχούς και τα φρένα, ώστε να κρυώσουν. Η ομάδα δοκιμών της Airbus έλαβε πλήρη υποστήριξη από το DGA (Delegation Generale pour l’Armement) – Essais en vols, το οποίο έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διευκόλυνση της δοκιμής.

Το ‘METRO’ είναι η τελική σημαντική δοκιμασία του προγράμματος A350 XWB πριν το MSN005, ένα από τα αεροσκάφη ανάπτυξης που είναι εξοπλισμένα με καμπίνα, ξεκίνησε την ‘Τεκμηρίωση Διαδρομής’ τον Ιούλιο. Το πρόγραμμα έως και σήμερα έχει επιτύχει περισσότερες από 2.250 ώρες πτήσης, σε περίπου 540 πτήσεις και βρίσκεται στο δρόμο προς την πιστοποίηση κατά το 3ο τρίμηνο και την πρώτη παράδοση στην Qatar Airways, το 4ο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024