Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της ΠΓΔΜ καλεί την Turkish Airlines ως εθνικό αερομεταφορέα
Αερομεταφορές

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της ΠΓΔΜ καλεί την Turkish Airlines ως εθνικό αερομεταφορέα

Μετά την χορήγηση στη Turkish Airlines του καθεστώτος «τακτικού αερομεταφορέα», το 2012 από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της ΠΓΔΜ, παρέχοντας της έτσι πολλά προνόμια έναντι των άλλων αεροπορικών εταιρειών που πραγματοποιούν πτήσεις στη χώρα, η Turkish Airlines τώρα έχει πιθανότητες να γίνει ο νέος εθνικός αερομεταφορέας της ΠΓΔΜ, μετά την πρόσκληση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας.

Από το καθεστώς του «τακτικού αερομεταφορέα» στο επίπεδο του εθνικού αερομεταφορέα έχει πιθανότητες να φτάσει σύντομα η Turkish Airlines στην ΠΓΔΜ. Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας αναγνώρισε το καθεστώς του τακτικού αερομεταφορέα το 2012 ως συνέπεια της χρεοκοπίας της ΜΑΤ το 2009. Η είδηση έρχεται μόλις μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση των σχεδίων της κυβέρνησης των Σκοπίων να καλέσει μια καθιερωμένη ξένη αεροπορική εταιρεία για να γίνει ο νέος εθνικός αερομεταφορέας της χώρας. 
 
Η Turkish Airlines, η οποία έχει δύο καθημερινές πτήσεις προς Σκόπια, έχει την αποκλειστικότητα σε σχέση με άλλες αεροπορικές εταιρείες στην επιλογή των προορισμών, καθώς και απαλλαγές τελών προσγείωσης και εξυπηρέτησης επιβατών στα αεροδρόμια των Σκοπίων και της Οχρίδας, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας. 
 
Η Σκοπιανή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας έχει ήδη ανακοινώσει ότι οι Τουρκικές Αερογραμμές θα λάβουν εύκολα άδεια για να γίνουν ο εθνικός αερομεταφορέας της χώρας. “Οι Τουρκικές Αερογραμμές θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για άδεια, επιχειρηματικό σχέδιο και να επιλέξουν αν θα ήθελαν να λειτουργήσουν ως εταιρεία τσάρτερ η τακτικών δρομολογίων. Οι Τουρκικές αερογραμμές λειτουργούν ήδη στην ΠΓΔΜ και είναι μια παγκοσμίως γνωστή αεροπορική εταιρεία με μια ισχυρή παρουσία στην περιοχή“, δήλωσε ο πρώην επικεφαλής της Υπηρεσίας, Zoran Kristevski.
 
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι αν οι Τουρκικές Αερογραμμές υποβάλλουν αίτηση για καθεστώς εθνικού αερομεταφορέα, η Υπηρεσία Πολιτικής αεροπορίας θα ακολουθήσει τους κανονισμούς και τις διαδικασίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
 
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024