Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΆφαντοι οι Έλληνες τουρίστες σε όλη την Ελλάδα
Τάσεις

Άφαντοι οι Έλληνες τουρίστες σε όλη την Ελλάδα

Λιγότεροι από κάθε άλλη φορά είναι οι Έλληνες τουρίστες σε ολόκληρη τη χώρα καθώς επιλέγουν διακοπές είτε σε φιλικά σπίτια, είτε στον τόπο καταγωγής τους λόγω οικονομικής κρίσης.

Απογοητευμένοι οι Έλληνες από την οικονομική κρίση που κτυπάει τη χώρα μας επιλέγουν διακοπές είτε σε φιλικά σπίτια, είτε στον τόπο καταγωγής τους. Ξεκινώντας από την Βόρειο Ελλάδα, το TravelDailyNews σε επικοινωνία που είχε με την Χαλκιδική και ξενοδόχους της περιοχής καταγράφει την μειωμένη κίνηση Ελλήνων τουριστών στην περιοχή. Επίσης, σχεδόν παντελής είναι η έλλειψη κατοίκων της Αθήνας που θα επέλεγαν την Χαλκιδική για διακοπές λόγω του μεγάλου κόστους της μεταφοράς τους. 
 
Στην Ρόδο, τα τοπικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι οι Έλληνες τουρίστες φθάνουν με το ζόρι το 5%. Τον Ιούνιο οι αφίξεις στο αεροδρόμιο της Ρόδου έφθασαν τις 350.000 παρουσιάζοντας αύξηση 8,4% σε σχέση με πέρυσι – οι Έλληνες όμως αποτελούν μέχρι στιγμής μόνο το 5% των τουριστών. Πέρυσι το αντίστοιχο διάστημα οι Έλληνες, σύμφωνα με τους ξενοδόχους του νησιού, αποτελούσαν το 10%.
 
Στην Κρήτη, ελπίδα για τους ξενοδόχους των περιοχών της Σητείας και της Ιεράπετρας είναι ο Αύγουστος, ο οποίος είναι ο μήνας που παραδοσιακά οι Έλληνες επιλέγουν να κάνουν τις διακοπές τους με τις οικογένειες τους. “Αυτό το μήνα περιμένουμε εσωτερικό τουρισμό, όχι όμως όπως τα προηγούμενα χρόνια. Θυμάμαι παλαιότερα, αν μας ζητούσαν δωμάτιο για δύο διανυκτερεύσεις, δεν το δίναμε, περιμένοντας τον πελάτη που θα ήθελε μεγαλύτερη διαμονή. Τώρα όμως δε λέμε όχι σε κανέναν“, αναφέρει χαρακτηριστικά  ξενοδόχος από τη Σητεία στο CretePlus.gr.
 
Τα ξενοδοχεία και τα τουριστικά καταλύματα των περιοχών αυτών έχουν πληρότητα από ξένους τουρίστες, κυρίως Ολλανδούς και Γάλλους. 
 
Αυτές τις μέρες, το 20% των εκδρομέων με προορισμό τη Νάξο είναι Έλληνες, ενώ πέρυσι έφθαναν το 30%.
 
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024