Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ κακοκαιρία στην Ιταλία που έρχεται και στην Ελλάδα πλήττει και τον τουρισμό
Ιταλία

Η κακοκαιρία στην Ιταλία που έρχεται και στην Ελλάδα πλήττει και τον τουρισμό

Το συνεχιζόμενο κύμα κακοκαιρίας που σαρώνει την Ιταλία είχε ως αποτέλεσμα να μειωθούν 20% οι κρατήσεις τουριστών τον Ιούλιο.

Η κακοκαιρία που πλήττει την Νότιο Ευρώπη και συγκεκριμένα την Ιταλία, που έρχεται και στη χώρα μας είχε ως αποτέλεσμα πολλές ακυρώσεις κρατήσεων και μείωση της τουριστική κίνησης κατά 20%. Σημειώνουμε ότι ήδη στη Βόρεια Ελλάδα υπάρχουν σημάδια κακοκαιρίας.
 
Κάθε δωμάτιο ξενοδοχείου που μένει κενό κινδυνεύει να εξαφανισθεί από τον τουριστικό χάρτη της χώρας την επόμενη σεζόν“, δήλωσε ο Λούκα Ρόσι, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιταλών Ξενοδόχων της ευρύτερης περιοχής του Μιλάνου.
 
Παράλληλα, σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere de la Sera, σε πολλές ανοικτές πισίνες της χώρας, η μείωση εισόδων έχει αγγίξει το 50%, ενώ οι κατά παράδοση “καλοί πελάτες” (Ολλανδοί, Aυστριακοί και Γερμανοί τουρίστες ) μετά από λίγες ημέρες παραμονής σε διάφορα ιταλικά θέρετρα, σε πολλές περιπτώσεις αποφάσισαν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, διακόπτοντας την προγραμματισμένη περίοδο ξεκούρασης, τονίζουν πολλά δημοσιεύματα.
 
Και τις τελευταίες ώρες οι κακοκαιρία συνεχίζει να πλήττει την κεντρική και βόρειο Ιταλία όπου πολλοί δρόμοι των πόλεων Πίζα και Λιβόρνο έχουν καλυφθεί από νερό, ενώ σημειώνονται σοβαρά προβλήματα στην πρόσβαση και στις παραθαλάσσιες περιοχές Τιρένια και Μαρίνα Ντι Πίζα. Στις πόλεις αυτές έχουν σημειωθεί πλημμύρες σε πολλά σπίτια.
 
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024