Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑποφασίστηκε η λειτουργία υδατοδρομίων σε Κέρκυρα και Παξούς
Αερομεταφορές

Αποφασίστηκε η λειτουργία υδατοδρομίων σε Κέρκυρα και Παξούς

Στη σύσταση του φορέα διαχείρισης για τα υδατοδρόμια, προχωρά τις προσεχείς μέρες ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας. Εξέλιξη που φέρνει ακόμα πιο κοντά την έναρξη λειτουργίας των πτήσεων υδροπλάνων που σε πρώτη φάση θα γίνονται σε Κέρκυρα και Παξούς.

Αξιοποιώντας το νομικό πλαίσιο που ισχύει από το 2013, ο ΟΛΚΕ αποφάσισε τη λειτουργία υδατοδρομίων σε Κέρκυρα και Παξούς, ενώ μέσα στις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθεί σύσταση του φορέα διαχείρισής τους, ώστε να έρθει ένα βήμα πιο κοντά η έναρξη των πτήσεων σε Κέρκυρα – Παξούς, οι οποίες θα πραγματοποιούνται σε πρώτη φάση. 
 
Σύμφωνα με τον πρόεδρό του, κ. Σπ. Ανδριώτη, ο ΟΛΚΕ ήταν αδύνατο να λειτουργήσει από μόνος του τα υδατοδρόμια, για τον λόγο αυτό ξεκίνησε η συνεργασία με ιδιωτικό φορέα και οι διαδικασίες για τη δημιουργία μικτής εταιρείας (σύμφωνα με το νόμο) αποτελούμενη από τον ΟΛΚΕ ως εταίρο και με επενδυτή τα Ελληνικά Υδατοδρόμια.
 
Η εταιρεία θα συσταθεί τις επόμενες μέρες, ενώ υπολείπεται η κατάθεση των απαραίτητων εγγράφων και το αίτημα να έρθει η αρμόδια επιτροπή ώστε να χορηγηθεί η άδεια λειτουργίας.
 
Η έκδοση της συγκεκριμένης άδειας, δημιουργεί δεδομένα περαιτέρω ανάπτυξης για τον Λιμένα της Κέρκυρας, καθώς οι εταιρείες κρουαζιερόπλοιων είναι πιθανόν, μετά από αυτές τις κινήσεις, να εντάξουν και νέες εκδρομές στα πακέτα τους.
 
Έχει ήδη αγοραστεί ο απαραίτητος εξοπλισμός για τη λειτουργία των υδατοδρομίων και μετά την αδειοδότηση θα ακολουθήσει η αποστολή ενός υδροπλάνου στην Κέρκυρα, ιδιοκτησίας Καναδικής Εταιρείας και χωρητικότητας 19 θέσεων. Ενώ οι πτήσεις εκτιμάται πως μπορεί να ξεκινήσουν εντός του 2014.
 
Ο σταθμός θα λειτουργήσει εντός του νέου λιμένα, ενώ οι 5 νοητοί υδατοδιάδρομοι που έχουν προβλεφθεί θα λειτουργήσουν εκτός της προβλήτας των κρουαζιερόπλοιων.
 
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΛΚΕ, η έγκριση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, η οποία βρίσκεται στο ΥΠΕΚΑ, είναι καθαρά θέμα υπηρεσιακό και ίσως αποτελέσει ένα εμπόδιο για το έργο. Στόχος όμως είναι η επέκταση των πτήσεων και στα διαπόντια νησιά (Μαθράκι, Οθωνοί, Ερείκουσα), το 2015, όπου απαιτείται βέβαια η δημιουργία των απαραίτητων εγκαταστάσεων.
 
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024