Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςCar RentalsAutoHellas Hertz ΑΤΕΕ: Η αύξηση της τουριστικής κίνησης θα αυξήσει περαιτέρω τις ενοικιάσεις αυτοκινήτου
Ενοικίαση αυτοκινήτου

AutoHellas Hertz ΑΤΕΕ: Η αύξηση της τουριστικής κίνησης θα αυξήσει περαιτέρω τις ενοικιάσεις αυτοκινήτου

Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 31,2 εκατ. ευρώ κατά το α' εξάμηνο 2014, γεγονός που επέτρεψε τη σημαντική επένδυση σε νέα αυτοκίνητα χωρίς αύξηση του δανεισμού.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της AutoHellas Hertz ΑΤΕΕ στο α΄ εξάμηνο 2014 ανήλθε στα 67,1 εκατ. ευρώ, έναντι 68,6 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου περσινού εξαμήνου. Για πρώτη φορά την τελευταία τετραετία ο κύκλος εργασιών από μισθώσεις παρουσίασε οριακή αύξηση της τάξεως του 0,45%. Η σημαντική ενδυνάμωση των τουριστικών αφίξεων κατά το β’ τρίμηνο 2014 και η αύξηση του μεριδίου αγοράς της εταιρείας οδήγησε σε μεγάλη αύξηση των βραχυχρόνιων μισθώσεων κατά 26,5%, γεγονός που ισοσκέλισε τη μείωση των μακροχρόνιων εταιρικών μισθώσεων.

Ο συνολικός ενοποιημένος κύκλος εργασιών παρουσιάζει οριακή μείωση της τάξης του 2,1% δεδομένου ότι περιλαμβάνει και πωλήσεις μεταχειρισμένων αυτοκινήτων οι οποίες κινήθηκαν πτωτικά λόγω επιλογής της Εταιρίας για διακράτηση μεγάλου αριθμού αυτοκινήτων για κάλυψη των καλοκαιρινών αναγκών. Περαιτέρω η Εταιρία προχώρησε σε αυξημένες επενδύσεις για αγορές αυτοκινήτων που κατά το α’ εξάμηνο 2014 ανήλθε στα 46 εκατ. ευρώ, έναντι 22 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περσινής περιόδου για να μπορέσει να καλύψει τη σημαντικά αυξανόμενη ζήτηση Ιουλίου-Σεπτεμβρίου όπου συγκεντρώνεται το 57% των βραχυχρόνιων μισθώσεων.

Τα ενοποιημένα αποτελέσματα μετά φόρων στο α΄ εξάμηνο 2014, παρουσίασαν κέρδη 2,3 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 2,3 εκατ. ευρώ πέρυσι. Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 31,2 εκατ. ευρώ κατά το α’ εξάμηνο 2014, γεγονός που επέτρεψε τη σημαντική επένδυση σε νέα αυτοκίνητα χωρίς αύξηση του δανεισμού.

Στο α΄ εξάμηνο 2014 οι θυγατρικές εταιρείες σε Βουλγαρία, Ρουμανία, Κύπρο, Σερβία και Μαυροβούνιο παρουσίασαν σημαντική βελτίωση. Ο κύκλος εργασιών των θυγατρικών αντιπροσωπεύει το 22,7% του συνολικού τζίρου του Ομίλου.

Η εταιρεία εκτιμά ότι κατά το 2014 η σημαντική αύξηση στην εισερχόμενη τουριστική κίνηση προς την χώρα μας αναμένεται να συμβάλλει περαιτέρω στην αύξηση των βραχυχρόνιων ενοικιάσεων κατά το εξάμηνο Μαΐου-Οκτωβρίου, γεγονός που θα επηρεάσει σημαντικά την αύξηση της κερδοφορίας κατά την ως άνω περίοδο. Παράλληλα, οι εταιρικές μακροχρόνιες μισθώσεις εμφανίζουν πλέον σταθεροποίηση μετά από πέντε χρόνια κάμψης.

Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι από τον Απρίλιο 2014, η εταιρεία εκπροσωπεί πλέον τα εμπορικά σήματα Thrifty και Dollar μετά την εξαγορά τους από την Hertz Int. διεθνώς, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα περαιτέρω διείσδυσης στην αγορά των βραχυχρόνιων ενοικιάσεων μέσω παρουσίας σε περισσότερα κανάλια διανομής.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024