Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςBritish Airways και Emirates αναστέλουν πτήσεις προς Αφρική λόγω της επιδημίας Έμπολα
Αεροπορικές εταιρείες

British Airways και Emirates αναστέλουν πτήσεις προς Αφρική λόγω της επιδημίας Έμπολα

Η British Airways έχει αναστείλει πτήσεις από και προς τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε, μέχρι τα τέλη Αυγούστου. Η Emirates αναστέλλει τις πτήσεις της προς το Conakry της Γουινέας.

Παρά το γεγονός ότι, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), επί του παρόντος, δε συνιστά ταξιδιωτικούς περιορισμούς ή το κλείσιμο των συνόρων στα σημεία εισόδου στις περιοχές της Αφρικής που μαστίζονται από την επιδημία του θανατηφόρου ιού Έμπολα, κάποιες από τις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες αρχίζουν να αναστέλουν πτήσεις προς τις χώρες της Δυτικής Αφρικής.

Η Emirates δήλωσε την περασμένη Παρασκευή ότι αναστέλει τις πτήσεις της προς το Conakry της Γουινέας. Η Emirates πραγματοποιεί τέσσερις πτήσεις προς την πρωτεύουσα της Γουινέας την εβδομάδα και δήλωσε ότι η απόφαση να σταματήσει τις πτήσεις προς τη χώρα ήταν για να προστατεύσει τους επιβάτες και το πλήρωμα των οποίων η ασφάλεια “δε θα μπορούσε να τεθεί σε κίνδυνο”.

Από την άλλη πλευρά, η British Airways έχει αναστείλει πτήσεις από και προς τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε, μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Ακόμη, ο δυτικοαφρικανικός αερομεταφορέας ASKY Airlines έχει επίσης ανέστειλει όλες τις πτήσεις προς τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε.

Το ξέσπασμα της επιδημίας ξεκίνησε με μόνο λίγες περιπτώσεις ασθενών στη Γουινέα τον περασμένο  Μάρτιο. Από τότε, ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί σε 909 επιβεβαιωμένα κρούσματα και ακόμα 414 πιθανά ή ύποπτα σε αυτήν τη χώρα, τη Σιέρα Λεόνε, τη Λιβερία και τη Νιγηρία.

Επιπλέον, η Σιέρα Λεόνε έχει ακυρώσει όλους τους ποδοσφαιρικούς αγώνες, με άμεση ισχύ, σε μια προσπάθεια να σταματήσει την εξάπλωση της παθογόνου ασθένειας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024