Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΑίτημα για ευκολότερη διαδικασία αναγγελίας του εργασιακών αλλαγών των μικρών ξενοδοχειακών εταιρειών
ΞΕΕ

Αίτημα για ευκολότερη διαδικασία αναγγελίας του εργασιακών αλλαγών των μικρών ξενοδοχειακών εταιρειών

Επιστολή του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος προς τον υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιάννη Βρούτση, για ευκολότερη διαδικασία αναγγελίας του εργασιακών αλλαγών, ειδικά για το μήνα Αύγουστο.

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ) απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιάννη Βρούτση, ζητώντας να υιοθετηθεί απο το υπουργείο, ειδικά για τον Αύγουστο, μια ευκολότερη διαδικασία αναγγελίας του εργασιακών αλλαγών των μικρών κυρίως επιχειρήσεων, καθώς η συντριπτική πλειονότητα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων εξαρτώνται αποκλειστικά από λογιστές-εξωτερικούς συνεργάτες, οι οποίοι απουσιάζουν από την εργασίας τους, λόγω διακοπών.

Η επιστολή είναι η ακόλουθη:

“Αξιότιμε κύριε υπουργέ,

Ως γνωστόν η συντριπτική πλειονότητα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων είναι μικρού μεγέθους και οικογενειακής μορφής, με αποτέλεσμα να μη διαθέτουν οργανωμένο λογιστήριο εντος της επιχείρησης τους  και να εξαρτώνται αποκλειστικά από λογιστές-εξωτερικούς συνεργάτες.

Ο μήνας του Αυγούστου, αποτελώντας την κατ’εξοχήν περίοδο αιχμής για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και τον τουρισμό, απαιτεί συνεχή εγρήγορση και πολλές αλλαγές στην οργάνωση του χρόνου εργασίας ή ακόμη και σε αρκετές περιπτώσεις νέες προσλήψεις.

Φέτος όμως, πολλές μικρές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις βρίσκονται αντιμέτωπες με το εξής πρόβλημα: Οι λογιστές τους, μετά από μακρά περίοδο εντατικής ενασχόλησης με τα φορολογικά και τα εργατικά ζητήματα, κλείνουν τα γραφεία τους για διακοπές των ίδιων και του προσωπικού τους, το μήνα Αύγουστο, αφήνοντας έκθετους τους ξενοδόχους σε έναν τόσο κρίσιμο μήνα για τα θέματα του προσωπικού.

Για τον λόγο αυτό, σας παρακαλούμε όπως υιοθετηθεί απο το υπουργείο σας, ειδικά για τον μήνα Αύγουστο, μια ευκολότερη διαδικασία αναγγελίας του εργασιακών αλλαγών των μικρών κυρίως επιχειρήσεων και να επιδειχθεί μια ανοχή, με την έννοια της υιοθέτησης μιας προσωρινής γραπτής ή ηλεκτρονικής δήλωσης μέχρι να οριστικοποιηθεί από τους υπεύθυνους λογιστές η ηλεκτρονική υποβολή των τροποποιητικών πινάκων προσωπικού για την αποφυγή τυχόν λαθών. Κατ’αυτόν τον τρόπο θα διασφαλιστεί αφενός η τήρηση της νομιμότητας και αφετέρου οι ξενοδόχοι δε θα διατρέχουν τον κίνδυνο να βρεθούν εκτεθειμένοι, σε περίπτωση ελέγχου από τις υπηρεσίες του υπουργείου σας.

Ευελπιστώντας στην αποδοχή της  παραπάνω πρότασης  μας και την στήριξη του αιτήματός μας, είμαστε στη διάθεσή σας για περαιτέρω διευκρινίσεις.

Με εκτίμηση,

Γεώργιος Αλεξ. Τσακίρης
Πρόεδρος Δ.Σ.”

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024