Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΑυξημένη κίνηση στα λιμάνια για την έξοδο του Δεκαπενταύγουστου
Τάσεις

Αυξημένη κίνηση στα λιμάνια για την έξοδο του Δεκαπενταύγουστου

Αυξημένη αναμένεται να είναι σήμερα και αύριο η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, εν όψει της εορτής του Δεκαπενταύγουστου την Παρασκευή. Η πληρότητα των ακτοπλοϊκών δρομολογίων με προορισμό τις Κυκλάδες αγγίζουν το 80% με 100%.

Αυξημένη αναμένεται σήμερα και αύριο η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενόψει της εορτής του Δεκαπενταύγουστου την Παρασκευή. Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, η πληρότητα των ακτοπλοϊκών δρομολογίων με προορισμό τις Κυκλάδες αγγίζουν το 80% με 100%, ενώ παρόμοια εικόνα παρουσιάζουν και τα δρομολόγια για την Κρήτη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα αλλά και για τον Αργοσαρωνικό.

Το Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή είναι σε αυξημένη επιφυλακή για τη διευκόλυνση των εκδρομέων και συμβουλεύει αυτούς που πρόκειται να ταξιδέψουν με αυτοκίνητο, να φτάνουν μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου, λόγω αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμους των λιμανιών. Επίσης, το κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά συνιστά στους επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν και δεν έχουν βγάλει εισιτήριο, πριν κατέβουν στο λιμάνι, για να αποφευχθεί η άσκοπη ταλαιπωρία τους, να επικοινωνούν με τα κατά τόπους πρακτορεία για τη διαθεσιμότητα των εισιτηρίων που είναι πλέον ηλεκτρονικά.

Επίσης, οι πινακίδες, άδειες οδήγησης και άδειες κυκλοφορίας οχημάτων που είχαν αφαιρεθεί λόγω παραβάσεων του ΚΟΚ, επιστρέφονται από σήμερα, Τετάρτη, από την τροχαία, μετά από απόφαση του υπουργού Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, η απόφαση ελήφθη για να διευκολύνει τις μετακινήσεις των πολιτών ενόψει της εορταστικής περιόδου του Δεκαπενταύγουστου.

Η επιστροφή των πινακίδων καθώς και των αδειών, οδήγησης και κυκλοφορίας αφορά αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες και μοτοποδήλατα, υπό την προϋπόθεση ότι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει προηγουμένως να έχουν καταβάλει το προβλεπόμενο χρηματικό πρόστιμο. Ωστόσο υπάρχουν και εξαιρέσεις, καθώς δε θα επιστρέφονται οι πινακίδες σε περιπτώσεις που έχουν αφαιρεθεί για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, για υπερβολική ταχύτητα, για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, για κυκλοφορία ανασφάλιστου οχήματος και για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024