Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚάλυψη με σκέπαστρα της ταφικής περιβόλου στην Αρχαία Αμφίπολη
Πολιτισμός

Κάλυψη με σκέπαστρα της ταφικής περιβόλου στην Αρχαία Αμφίπολη

Στη Μεσολακιά συρρέουν ολοένα και περισσότεροι επισκέπτες -κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα- που θέλουν να πλησιάσουν όσο πιο κοντά γίνεται στο σημείο της ανασκαφής.

Με ειδικά σκέπαστρα καλύφθηκε η είσοδος της ταφικής περιβόλου στον λόφο Καστά της Αρχαίας Αμφίπολης, προστατεύοντας τις Σφίγγες, αλλά και τους αρχαιολόγους από την υπεριώδη ακτινοβολία αλλά και τα περίεργα βλέμματα επισκεπτών, που ακόμη και με ειδικούς τηλεσκοπικούς φακούς προσπαθούν να δουν τα σπάνια ευρήματα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, οι αρχαιολόγοι, παρά τις υψηλές θερμοκρασίες, συνεχίζουν να εργάζονται με εντατικούς ρυθμούς και προχωρούν εκατοστό εκατοστό, απομακρύνοντας επιμελώς τους χωμάτινους όγκους που περιβάλλουν τα ευρήματα τους.

Στη Μεσολακιά συρρέουν ολοένα και περισσότεροι επισκέπτες -κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα- που θέλουν να πλησιάσουν όσο πιο κοντά γίνεται στο σημείο της ανασκαφής. Ωστόσο, γύρω από την ανασκαφή υπάρχει αστυνομική δύναμη -η οποία έχει, μάλιστα, ενισχυθεί- που ανακόπτει αυτόν τον παρορμητισμό τους.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024