Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνεχίζεται η ανασκαφή στον τύμβο Καστά στην Αμφίπολη
Πολιτισμός

Συνεχίζεται η ανασκαφή στον τύμβο Καστά στην Αμφίπολη

Το Μουσείο της Αμφίπολης δέχθηκε εκατοντάδες επισκέπτες που θαύμασαν από κοντά τα αρχαιολογικά ευρήματα, ενώ με ειδικούς τηλεσκοπικούς φακούς, έβλεπαν από μακριά το σημείο των ανασκαφών που παραμένει καλυμμένο.

Συνεχίζεται σύμφωνα με την επιστημονική δεοντολογία η ανασκαφή στον τύμβο Καστά στην Αμφίπολη, αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. “Η ανασκαφή στον τύμβο Καστά στην Αμφίπολη εξελίσσεται σύμφωνα με την επιστημονική δεοντολογία. Ήδη σήμερα ξεκίνησαν οι προεργασίες για την ασφαλή μετατόπιση των λίθων του προστατευτικού τοίχου. Δημοσιεύματα περί μετακινήσεως των δύο μαρμάρινων σφιγγών δεν ευσταθούν. Το Υπουργείο Πολιτισμού από σήμερα θα ενημερώνει τακτικά την κοινή γνώμη για την πορεία της ανασκαφής”, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

Ειδικά ανυψωτικά μηχανήματα έφτασαν από το πρωί στον χώρο της αρχαιολογικής ανασκαφής, για τη μετακίνηση των λίθων του προστατευτικού τοίχου που βρίσκονται μπροστά στην είσοδο του τάφου, με στόχο να διευκολυνθεί η πρόσβαση των αρχαιολόγων στο εσωτερικό του μνημείου.

Εν τω μεταξύ, αυξημένη είναι η κίνηση που παρατηρήθηκε στη Μεσολακιά το τελευταίο τριήμερο, από τουρίστες που θέλουν να πλησιάσουν κοντά στις αρχαιολογικές ανασκαφές, προκειμένου να δουν τα ευρήματα που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη. Το Μουσείο της Αμφίπολης δέχθηκε εκατοντάδες επισκέπτες που θαύμασαν από κοντά τα αρχαιολογικά ευρήματα, ενώ με ειδικούς τηλεσκοπικούς φακούς, έβλεπαν από μακριά το σημείο των ανασκαφών που παραμένει καλυμμένο.

Στο σημείο των ανασκαφών βρίσκεται από σήμερα και ο στενός συνεργάτης της αρχαιολόγου κας Κατερίνας Περιστέρη, αρχιτέκτονας, κ. Μιχάλης Λεφαντζής, προκειμένου να ενισχύσει την αρχαιολογική ομάδα. Ο ίδιος δήλωσε στο ΑΠΕ/ΜΠΕ ότι το Υπουργείο Πολιτισμού είναι αυτό που θα δώσει την περαιτέρω ενημέρωση των εξελίξεων των αρχαιολογικών ανασκαφών.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024