Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΗ Ελλάδα αποτελεί κορυφαίο τουριστικό προορισμό για τους Αυστριακούς
Τάσεις

Η Ελλάδα αποτελεί κορυφαίο τουριστικό προορισμό για τους Αυστριακούς

Η Ελλάδα υπήρξε φέτος το καλοκαίρι ο 'υπ'αριθμόν 1' τουριστικός προορισμός για τους Αυστριακούς, τονίζεται σε έναν πρώτο απολογισμό για τις φετινές καλοκαιρινές διακοπές που παρουσιάζει σε δημοσίευμά της με τίτλο 'Απολογισμός των διακοπών-Ένα καλοκαίρι των ρεκόρ', η αυστριακή εφημερίδα 'Osterreich'.

“Η Ελλάδα ήταν φέτος ο κορυφαίος προορισμός των Αυστριακών που έκαναν διακοπές σε κάποια παραλία, το απόλυτο ‘νούμερο ένα’ για όσους τους ελκύει η θάλασσα”, τονίζεται χαρακτηριστικά σε δημοσίευμα της αυστριακής εφημερίδας Osterreich.

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, μεταξύ εκείνων των Αυστριακών που επέλεξαν την Ελλάδα για τις φετινές διακοπές τους ήταν ο υπουργός Εξωτερικών Sebastian Kurz που βρέθηκε εκεί για ιστιοπλοΐα και έχει ήδη επιστρέψει στη Βιέννη, όπως επίσης ο υπουργός Πολιτισμού Josef Ostermayer, ο οποίος συγκαταλέγεται στους φανατικούς οπαδούς της Ελλάδας και φέτος προτίμησε τη Ρόδο κάνοντας κράτηση την τελευταία στιγμή.

Στο δημοσίευμα της Osterreich σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τον απολογισμό του φετινού καλοκαιριού, οι Αυστριακοί είναι “πρωταθλητές” στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά στον τουρισμό, καθώς κάνουν τις περισσότερες διακοπές από τους πολίτες όλων των άλλων χωρών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Europ Assistance Group και όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, μέσα στις τελευταίες εβδομάδες 68% των Αυστριακών βρέθηκαν σε διακοπές, έναντι ενός ποσοστού 57% στο ίδιο διάστημα της περασμένης χρονιάς, και από αυτούς, σχεδόν οι δύο στους τρεις βρέθηκαν σε κάποια παραλία και μόνον ο ένας στους τέσσερις σε κάποιο βουνό.

Τέλος και σύμφωνα με έρευνα της αυστριακής τράπεζας Erste Bank, κατά μέσο όρο κάθε Αυστριακός ξόδεψε φέτος για τις θερινές διακοπές του 1.100 ευρώ, κατά 200 ευρώ περισσότερα από την περυσινή χρονιά.

Δείτε εδώ το σχετικό δημοσίευμα της Osterreich.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024