Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςObserver: Μύκονος και Ελλάδα οι 'νικήτριες' του καλοκαιριού
Προορισμός

Observer: Μύκονος και Ελλάδα οι 'νικήτριες' του καλοκαιριού

Σε μεγάλη νικήτρια του φετινού καλοκαιριού αναγορεύει τη Μύκονο ο βρετανικός 'Observer', με ανταπόκριση να κάνει λόγο για ορδές διασημοτήτων, που έχουν επαναφέρει στο νησί και στην Ελλάδα την αίγλη της δεκαετίας του 1960.

Δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας “Observer” παραθέτει τα ονόματα των Lindsay Lohan, Manuel Neuer και Cristiano Ronaldo μεταξύ των ηθοποιών, DJ, τραγουδιστών, ποδοσφαιριστών και αθλητών του μπάσκετ που κατέκλυσαν φέτος τη Μύκονο.

Σημειώνεται επίσης ότι η Μύκονος έχει αντικαταστήσει την Ίμπιζα ως πόλος έλξης διασημοτήτων και clubbers, ενώ γίνεται και αναφορά σε πρόσφατη δήλωση του διάσημου 24χρονου Ολλανδού DJ Afrojack στο BBC, ότι “στη Μύκονο είναι καλύτερα από την Ίμπιζα, η οποία έχει γίνει υπερβολικά ακριβή (75 ευρώ για ένα show), ενώ στη Μύκονο το ίδιο show κοστίζει 10 ευρώ”.

Περιγράφοντας την εικόνα στη Μύκονο το δημοσίευμα αναφέρεται μεταξύ άλλων σε κότερα, σαμπάνιες, πάρτι και σε βακχικό παράδεισο για καλλιτέχνες και ομοφυλόφιλους. Όλα αυτά κατά τον “Observer” ήρθαν στην καλύτερη δυνατή στιγμή για την Ελλάδα, μετά από πολλά χρόνια ύφεσης. Όπως σημειώνεται, η χώρα έχει γίνει “ο πιο καυτός τουριστικός προορισμός στην Ευρώπη” φέτος, παρά τις 300.000 ακυρώσεις κρατήσεων από τη Ρωσία και την Ουκρανία λόγω της κρίσης εκεί και της υποτίμησης του ρουβλίου.

“Με mega-yachts αγκρυοβολημένα στο λιμάνι, λίτρα σαμπάνιας να πωλούνται στις παραλίες και πάρτυ από το χάραμα μέχρι την επόμενη αυγή στα ανοιχτά κλαμπ, η Μύκονος έχει επανακτήσει κάποια από τη λάμψη , που την κατέστησαν βακχικό παράδεισο για τους καλλιτέχνες και την gay κοινότητα πριν από μισό αιώνα. ‘Εδώ πέφτεις πάνω στη Conchita Wurst (νικητή του της περυσινής Eurovision) και δε σου κάνει εντύπωση’, λέει ένας επισκέπτης, που με την παρέα του, αποτελούμενη από έξι ευκατάστατους ομοφυλόφιλους από τις ΗΠΑ, που πέρασε μια εβδομάδα στο νησί κατά τη διάρκεια μιας κρουαζιέρας στο Αιγαίο νωρίτερα φέτος το καλοκαίρι. ‘Σίγουρα δεν πιστεύω ότι σκέφτεσαι την κρίση όταν βρίσκεσαι εδώ'”.

Συνολικά, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ κ. Ανδρέα Ανδρεάδη, οι αφίξεις έχουν αυξηθεί κατά 16,%%, διπλάσια από τους κύριους ανταγωνιστές της χώρας. “Εάν ξεπεράσουμε τα 19 εκατ. τουρίστες και τα 13 δισ. ευρώ σε άμεσα έσοδα, θα έχουμε, για πρώτη φορά εδώ και έξι χρόνια, αύξηση σχεδόν 1% του ΑΕΠ, συγκριτικά με το προβλεπόμενο 0,5% για φέτος”, δηλώνει. “Και όλα θα οφείλονται στον τουρισμό”.

Το δημοσίευμα, τέλος, σημειώνεται ότι η Μύκονος δεν είναι ο μοναδικός δημοφιλής προορισμός και αναφέρονται ενδεικτικά η Πάτμος, που πρόσφατα φιλοξένησε τα μοντέλα Naomi Campbell και Κate Moss, καθώς και τα πολυτελή ξενοδοχεία της χώρας, με δύο στην Πελοπόννησο να είναι πλήρως κλεισμένα έως τον Οκτώβριο.

Δείτε εδώ το δημοσίευμα του Observer.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024