Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΠουθενά χωρίς το Smartphone (ούτε και στις διακοπές)
Έρευνα

Πουθενά χωρίς το Smartphone (ούτε και στις διακοπές)

Το Smartphone αποκαλύπτεται ως ένα από τα πιο απαραίτητα αντικείμενα που παίρνουν οι τουρίστες μαζί τους (2 στους 5). Σύμφωνα με έρευνα της InterContinental Hotels Group, το 42% των ταξιδιωτών τσεκάρουν τις σελίδες τους στα Social Media καθημερινά όσο βρίσκονται σε διακοπές, με ένα 25% από αυτούς να λένε ότι μπαίνουν στο Facebook πάντα πριν πάνε για ύπνο.

Ξεχάστε τα αντηλιακά, τα περιοδικά και τους ταξιδιωτικούς οδηγούς. Νέα έρευνα που πραγματοποίησε η αλυσίδα InterContinental Hotels Group (IHG) αποκαλύπτει ότι το απόλυτα αναγκαίο αντικείμενο για τις διακοπές είναι το smartphone για πάνω από 10.000 ταξιδιώτες σε 13 χώρες διεθνώς.

Σύμφωνα με την έρευνα του IHG Rewards Club (του προγράμματος loyalty της IHG με 80 εκατ. μέλη διεθνώς), σχεδόν το 40% των τουριστών συμφωνούν ότι το smartphone τους είναι το πιο σημαντικό αντικείμενο για να πάρουν μαζί τους στις διακοπές – και 67% συμφωνούν ότι θα το χρησιμοποιήσουν καθημερινά στις διακοπές. Ως αποτέλεσμα, ένας στους δέκα ταξιδιώτες “καταναλώνει” ένα εντυπωσιακό νούμερο 70 ωρών κατά μέσο όρο κατά τις διακοπές του – σχεδόν 20% του πραγματικού χρόνου σε μια περίοδο διακοπών δύο εβδομάδων.

Στην έρευνα του IHG Rewards Club συμμετείχαν πάνω από 10.159 μέλη του από όλο τον κόσμο, με σκοπό να κατανοηθεί καλύτερα η σχέση τους με το Πρόγραμμα και να γίνουν περισσότερο γνωστές οι ταξιδιωτικές τους συνήθειες.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι το smartphone αντικαθιστά γοργά την παραδοσιακή καρτ-ποστάλ, με 64% των συμμετεχόντων να λένε ότι το χρησιμοποιούν για να στείλουν sms σε φίλους και άλλο ένα 32% για να επικοινωνήσουν με φίλους και συγγενείς μέσω Skype, όσο βρίσκονται σε διακοπές. Παρ’όλα αυτά, η εξιστόρηση των διακοπών με τους φίλους και την οικογένεια παραμένει ένας από τους ευχάριστους τρόπους να μοιραστεί κανείς τις διακοπές του, με ένανα στους δέκα ταξιδιώτες να παραδέχεται ότι είναι εξίσου διασκεδαστικό με το ίδιο το ταξίδι.

Ο σχεδιασμός των διακοπών είναι “η μισή χαρά” (45%), καθώς οι συμμετέχοντες είπαν ότι είναι το καλύτερο κομμάτις των διακοπών και πάνω από το 1/3 (37%) ξόδεψε μία ημέρα αναζητώντας τις ιδανικές διακοπές.

Σύμφωνα πάντα με την έρευνα, το 42% των ταξιδιωτών τσεκάρουν τις σελίδες τους στα Social Media καθημερινά όσο βρίσκονται σε διακοπές, με ένα 25% από αυτούς να λένε ότι μπαίνουν στο Facebook πάντα πριν πάνε για ύπνο.

Οι “selfies” έχουν επίσης εξελιχθεί σε έναν από τους δημοφιλείς τρόπους να μοιραστεί κανείς τις εμπειρίες των διακοπών του, με το 25% των ταξιδιωτών που συμμετείχαν στην έρευνα να λέει ότι χρησιμοποίησαν το smartphones τους για να βγάλουν “selfie”.

Οι δέκα πιο δημοφιλείς χρήσεις του smartphone στις διακοπές είναι:

  • Έλεγχος των επαγγελματικών emails – 68%
  • Πλοήγηση / Χάρτες – 67%
  • SMS – 64%
  • Φωτογραφίες– 51%
  • Τηλεφωνήματα – 42%
  • Φωτογραφίες γευμάτων – 35%
  • Ενημέρωση των σελίδων Facebook / Twitter – 32%
  • Επικοινωνία μέσω Skype με φίλους / συγγενείς – 32%
  • Παιχνίδια – 27%
  • Selfies – 25%
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024