Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΠαραδοσιακό αλώνισμα στο Creta Maris Beach Resort
Ξενοδοχεία

Παραδοσιακό αλώνισμα στο Creta Maris Beach Resort

Οι πελάτες είχαν την ευκαιρία να δουν απο κοντά στο το Creta Maris Beach Resort το παραδοσιακό έθιμο της Κρήτης, καθώς και να δοκιμάσουν και οι ίδιοι το αλωνισμα με τον γάϊδαρο.

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων βασισμένων στα ήθη και έθιμα της Κρήτης, με σκοπό οι επισκέπτες να ζήσουν την εμπειρία του τοπικού τρόπου ζωής, το Creta Maris Beach Resort διοργάνωσε στις 22 Αυγούστου 2014 παραδοσιακό αλώνισμα  στο χώρου του κήπου του ξενοδοχείου.

Οι πελάτες είχαν την ευκαιρία να δουν απο κοντά το παραδοσιακό έθιμο της Κρήτης καθώς και να δοκιμάσουν και οι ίδιοι το αλωνισμα με τον γάϊδαρο.

Ιστορικά, κάθε οικογένεια στα χωριά είχε το δικό της αλώνι για να κανει τις δουλειές της. Το αλώνι πάντα ήταν σε μέρος που να φυσάει αέρας, σε διάμετρο 6 με 8 μέτρα ανάλογα με τους ιδιοκτήτες αν ήταν πλούσιοι ή φτωχοί και γύρω γύρω χτισμένο με όρθιες πλάκες και το δάπεδο απο χώμα Όταν ξερενόντουσαν τα σπαρμένα σιτηρά τα θέριζαν, τα έκαναν μεγάλα δεμάτια και τα φόρτωναν τέσσερα – τέσσερα στους γαϊδάρους για να τα μεταφέρει ο καθένας στο αλώνι του.  Όταν το αλώνισμα του σιταριού ήταν έτοιμο το μάζευαν όλο στη μέση του αλωνιού. Και αφού ξεχώριζαν τον καρπό απο το άχυρο τον μετέφεραν με σακιά στα πυθάρια.

Το προσωπικό του Creta Maris Beach Resort πραγματοποίησε με επιτυχία την αναπαράσταση του αλωνίσματος  και οι πελάτες έδειχναν να απολαμβάνουν το παραδοσιακό κρητικό έθιμο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024