Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΠρόστιμο 600 ευρώ σε τουρίστρια που έσβησε το τσιγάρο σε παραλία της Ιταλίας
Περιβάλλον

Πρόστιμο 600 ευρώ σε τουρίστρια που έσβησε το τσιγάρο σε παραλία της Ιταλίας

Τα αποτσίγαρα θεωρούνται οι χειρότεροι ρύποι στις παραλίες, καθώς χρειάζονται περίπου 200 χρόνια για να αποσυντεθούν.

Μια Δανέζα τουρίστρια πιάστηκε από τοπικό αστυνομικό να σβήνει το τσιγάρο της σε παραλία της Σαρδηνίας και συγκεκριμένα στο Alghero, στη βόρειο-δυτική Σαρδηνία.

Η τουριστική φέρεται αρχικά να διαμαρτυρήθηκε, λέγοντας ότι θα έριχνε το τσιγάρο της αργότερα μακριά, ωστόσο μετά από ώρα παραδέχτηκε την πράξη της και ζήτησε συγγνώμη, ανεφέρει δημοσίευμα της Rai News. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό και ο αστυνομικός της έδωσε κλίση 600 ευρώ, σύμφωνα με τον ιταλικό νόμο.

Οι τοπικές αρχές στο Alghero κατά τη διάρκεια του Αυγούστου έχουν αυξήσει ελέγχους στις παραλίες της πόλης κυρίως για να αντιμετωπίσουν με κυρώσεις τη ρύπανση τους. Τα αποτσίγαρα θεωρούνται οι χειρότεροι ρύποι, καθώς χρειάζονται περίπου 200 χρόνια για να αποσυντεθούν.


Παραλία στην πόλη Alghero, στη Σαρδηνία.

Στην Ιταλία, το θέμα των τουριστών που δε σέβονται το περιβάλλον και την πολιτιστική κληρονομιά δείχνει να πέρνει μεγάλες διαστάσεις. Στη Σικελία, οι αρχές έχουν αρχίσει να επιβάλλουν τους τουρίστες πρόστιμα ύψους και 500 ευρώ αν προσπαθήσουν να κλέψουν πετρώματα, οπως συμβαίνει στην περίπτωση της περίφημη Stair of the Turks, όπου αρκετοί τουρίστες έπερναν μαζί τους τα φωτεινά λευκά βράχια.

Η Σικελία όμως δεν είναι το μόνο μέρος της Ιταλίας που υφίσταται βανδαλισμό από τους τουρίστες. Στις αρχές του καλοκαιριού ένας Καναδός τουρίστας στο Κολοσσαίο της Ρώμης πιάστηκε με ένα κομμάτι της αρχαίας πόλης μέσα στο σακίδιό του. Επίσης, έχουν κατά καιρούς συλληφθεί τουρίστες ακόμα και για σπάσιμο αρχαίων αγαλμάτων σε διάφορα μέρη της Ιταλίας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024