Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΣεξουαλική κακοποίηση στα 40.000 πόδια σε αεροσκάφος της Malaysia Airlines
Αεροπορικές εταιρείες

Σεξουαλική κακοποίηση στα 40.000 πόδια σε αεροσκάφος της Malaysia Airlines

Η Malaysia Airlines βρίσκεται για άλλη μια φορά στο προσκήνιο, αυτή τη φορά από κατηγορία επιβάτιδος για σεξουαλική κακοποίηση από άνδρα αεροσυνοδό της αεροπορικής εταιρείας, εν πτήσει.

Μία Αυστραλιανή επιβάτις σε πτήση της Malaysia Airlines ισχυρίστηκε ότι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση εν πτήσει. Το (υποτιθέμενο) θύμα, ηλικίας 26 ετών, πρόκειται να διηγηθεί την ιστορία της live στην αμερικανική εκπομπή “Seven’s Sunday Night”, ενώ θα παρουσιάσει και βίντεο που τραβήχτηκε από το κινητό της τηλέφωνο κατά την επίθεση.

Η γυναίκα (της οποίας δημοσιοποιήθηκε μόνο το μικρό της όνομα – Laura), ισχυρίζεται ότι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση από τον υπεύθυνο πληρώματος καμπίνας στην πτήση MH20, από την Κουάλα Λουμπούρ προς το Παρίσι, στις 4 Αυγούστου.

“Δεν μπορούσα να τον σταματήσω, απλά είχα παγώσει, ήμουν απλώς φοβισμένη”, δήλωσε σε ρεπόρτερ του “Seven”, ο οποίος τη ρώτησε γιατί δε φώναξε για βοήθεια. “Εξακολουθώ να αναρωτιέμαι γιατί δε φώναξα, δεν μπόρεσα να το σταματήσω. Είμαι ισχυρό πρόσωπο, ξέρω ότι είμαι, αλλά εκείνη τη στιγμή δεν μπορούσα. Ένιωσα τόσο φοβισμένη, είχα πετρώσει”.

Μόλις το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Charles de Gaulle του Παρισιού, ο αεροσυνοδός (παντρεμένος, πατέρας τριών παιδιών) συνελήφθη από την αστυνομία και ύστερα από δύο εβδομάδες βρίσκεται ακόμη στη φυλακή, καθώς ομολόγησε την πράξη του

Η Malaysia Airlines επιβεβαίωσε τις κατηγορίες και πρόκειται να βοηθήσει τις γαλλικές Αρχές στην έρευνά τους, προσθέτοντας ότι “η ασφάλεια, η άνεση και η ευημερία των επιβατών μας είναι πάντα η υψηλότερη προτεραιότητά μας. Η Malaysia Airlines αναμένει -και δε δέχεται τίποτα λιγότερο- από τα υψηλότερα πρότυπα συμπεριφοράς από το πλήρωμά της και παίρνει τέτοιες κατηγορίες πολύ σοβαρά”.

Οι σεξουαλικές επιθέσεις σε αεροπλάνα είναι σπάνιες, αλλά συμβαίνουν και μπορεί να είναι δύσκολο να διερευνηθούν. Τον περασμένο Φεβρουάριο ο επιβάτης Carlos Vasquez καταδικάστηκε σε τρία χρόνια περιοριστικά μέτρα και πρόστιμο 3.000 δολ. για την κακοποίηση ενός 15χρονου κοριτσιού που καθόταν δίπλα του σε μια πτήση από το Χιούστον στην Ουάσιγκτον. Το κορίτσι είχε προσποιηθεί ότι κοιμόταα κατά τη διάρκεια της κακοποίησης. Ένα μήνα νωρίτερα ο επιβάτης Bawer Aksal καταδικάστηκε σε οκτώ χρόνια στη φυλακή για σεξουαλική επίθεση σε γυναίκα σε μια πτήση της United Airlines από το Φοίνιξ στο Νιούαρκ.

Εγκλήματα σε αεροπλάνα συμβαίνουν συνήθως στις πτήσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας, δήλωσε ο Ειδικός Πράκτορας Εποπτείας του FBI, Drew Ptasienski στην ενημερωτική ιστοσελίδα NBC News 41. “Το πλήρωμα δεν κυκλοφορεί πολύ εκείνες τις ώρες και τότε εκδηλώνονται ‘εγκλήματα της ευκαιρίας'”.

Οι τωρινές κατηγορίες διατυπώνονται τη στιγμή που η Malaysia Airlines εξακολουθεί να παλεύει για την επιβίωσή της ύστερα παό τις πρόσφατες αεροπρικές τραγωδίες (της εξαφανισμένης πτήσης MH370 το Μάρτιο με 239 επιβαίνοντες από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο και την πτήσης MH17 στις 17 Ιουλίου, που καταρρίφθηκε πάνω από την Ουκραία, με 298 επιβάτες).

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024