Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΕγκατάσταση καμερών σε τουριστικές περιοχές της Ινδίας για προστασία των τουριστών
Προορισμοί

Εγκατάσταση καμερών σε τουριστικές περιοχές της Ινδίας για προστασία των τουριστών

Το Υπουργείο Τουρισμού της Ινδίας θα τοποθετήσει κάμερες σε τοποθεσίες υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος, όπως σε εμπορικά κέντρα, ντισκοτέκ και μνημεία. Οι κάμερες αποτελούν και μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι ταξιδιωτικές οδηγίες από ξένες χώρες.

Οι συνεχιζόμενες διεθνείς αναφορές ότι η Ινδία δεν είναι ασφαλής προορισμός για τους τουρίστες, ειδικά τις γυναίκες, ώθησαν την κυβέρνηση της χώρας να λάβει μέτρα. Έτσι, το Υπουργείο Τουρισμού της Ινδίας θα τοποθετήσει κάμερες σε τοποθεσίες υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος, όπως σε εμπορικά κέντρα, ντισκοτέκ και μνημεία που θα αναμεταδίδουν την εικόνα στην ιστοσελίδα του, για να δείξει στους ταξιδιώτες ότι ακόμα και αν υπάρχουν περιστατικά αναταραχών, εξέγερσης ή βιασμού σε μια περιοχή, άλλα μέρη είναι απαλλαγμένα από τετοια περιστατικά και είναι ασφαλή προς επίσκεψη.

Οι κάμερες είναι επίσης μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν άμεσα οι ταξιδιωτικές οδηγίες από ξένες χώρες. Πέντε τοποθεσίες από κάθε περιφέρεια της χώρας έχουν ήδη συμφωνηθεί να συμμετάσχουν στο πιλοτικό αυτό πρόγραμμα. Παρεμπιπτόντως, και η Αίγυπτος, που θεωρείται άκρως τουριστικός προορισμός, είχε χρησιμοποιήσει επίσης live-streaming στα θέρετρα της στην Ερυθρά Θάλασσα πέρυσι, μετά την πολιτική κρίση κατά την οποία κατέρρευσε ο τουρισμός της χώρας.

Μετά το περιστατικό ομαδικού βιασμού στο Δελχί, το Δεκέμβριο του 2013 και μια σειρά από άλλα περιστατικά, οι περισσότερες χώρες έχουν προβεί στην έκδοση συγκεκριμένων συμβουλών για την Ινδία, προειδοποιώντας τις γυναίκες ταξιδιώτες να μην ταξιδεύουν μόνες τους, συμβουλεύοντάς τες να ντύνονται συντηρητικά και να επιδεικνύουν προσοχή, όταν χρησιμοποιούν ταξί ή τις δημόσιες συγκοινωνίες.

“Σχεδιάζουμε να εγκαταστήσουμε κάμερες σε πέντε σημεία σε κάθε περιφέρεια από τώρα. Αυτό θα επιτρέψει στους τουρίστες να δουν από μόνοι τους ότι ένα περιστατικό που εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου και της τάξης ή μια καταστροφή σε μία περιοχή περιορίζεται μόνο σε αυτήν (την περιοχή) και ότι η Ινδία είναι μια τεράστια χώρα που παραμένει σε μεγάλο βαθμό ανεπηρέαστη”, δήλωσε αξιωματούχος.

Πηγές ανέφεραν ότι το σχέδιο έχε συναντήσει ενθουσιώδη ανταπόκριση από τις περιφέρειες. Ενώ η περιφέρεια Karnataka επεδίωξε να αποκτήσει 14 κάμερες, η Maharashtra ζήτησε 25, η Jharkhand 6, ενώ το Manipur 8. Άλλες περιφέρειες που έχουν δείξει ενδιαφέρον περιλαμβάνουν τη West Bengal, το Andhra Pradesh, το Chhattisgarh, το Bihar και την Kerala. Το υπουργείο σχεδιάζει να παράσχει πλήρη οικονομική βοήθεια προς τις περιφέρειες αυτές.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024