Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Etihad Airways συμβάλλει στη στρατηγική ανάκαμψης της Jet Airways
Αεροπορικές εταιρείες

Η Etihad Airways συμβάλλει στη στρατηγική ανάκαμψης της Jet Airways

Η εκτεταμένη αυτή συνεργασία έχει πολλά πλεονεκτήματα για τους επιβάτες, συμπεριλαμβανομένων των ενισχυμένων συνδέσεων σε όλο τον κόσμο μέσα από μια διευρυμένη συμφωνία κοινού κωδικού πτήσεων και των αμοιβαίων δικαιωμάτων για τα προγράμματα τακτικών επιβατών JetPrivilege και Etihad Guest.

Η Jet Airways, ηγέτιδα αεροπορική εταιρεία της Ινδίας, και η Etihad Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, παρουσίασαν τα κοινά σχέδια τους ώστε να ενισχύσουν τη μακροπρόθεσμη δέσμευσή τους για την ανάπτυξη της οικονομίας και της βιομηχανίας των αερομεταφορών στην Ινδία, συμπεριλαμβάνοντας μια νέα στρατηγική ανάκαμψης της Jet Airways με σκοπό την επιστροφή της στην κερδοφορία μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.
 
Οι δύο εταιρείες έχουν συνεργασία πτήσεων κοινού κωδικού από το 2008 και η σχέση τους ενισχύθηκε περαιτέρω από το Νοέμβριο του 2013, με την Etihad Airways να λαμβάνει έγκριση για την εξαγορά ποσοστού 24% της Jet Airways, πραγματοποιώντας την πρώτη επένδυση ξένου αερομεταφορέα στην ινδική αεροπορική βιομηχανία.

Η εκτεταμένη αυτή συνεργασία έχει πολλά πλεονεκτήματα για τους επιβάτες, συμπεριλαμβανομένων των ενισχυμένων συνδέσεων σε όλο τον κόσμο μέσα από μια διευρυμένη συμφωνία κοινού κωδικού πτήσεων και των αμοιβαίων δικαιωμάτων για τα προγράμματα τακτικών επιβατών JetPrivilege και Etihad Guest. Η Jet Airways και η Etihad Airways, επίσης, αναμένεται να επωφεληθούν από την εξοικονόμηση κόστους και τη συνεργασία σε τομείς όπως η αγορά νέου στόλου, η συντήρηση, η ανάπτυξη προϊόντων και η εκπαίδευση, καθώς επίσης θα συνεχίσουν να διερευνούν αγοραστικές ευκαιρίες συνεργασίας για καύσιμα, ανταλλακτικά, ασφάλιση και τεχνική υποστήριξη.

Υποστηρίζοντας αυτή τη συνεργασία, το Διοικητικό Συμβούλιο της Jet Airways ενέκρινε πρόσφατα ένα 3τές επιχειρηματικό σχέδιο για να αναμορφώσει την αεροπορική εταιρεία και να εξασφαλίσει το μακροπρόθεσμο μέλλον. Το σχέδιο περιλαμβάνει μια σειρά από σημαντικά μέτρα που θέτουν τα θεμέλια για επιστροφή στην κερδοφορία, όπως η μακροπρόθεσμη ανάπτυξη του δικτύου του στόλου και των προϊόντων, ώστε να βελτιστοποιηθούν οι εγχώριες και οι διεθνείς δραστηριότητες της εταιρείας.

Οι πυλώνες ενδιαφέροντος για τις διεθνείς δραστηριότητες περιλαμβάνουν την ανάπτυξη του δικτύου, συμπεριλαμβάνοντας νέες υπηρεσίες σε αγορές όπως η Ευρώπη, η Κίνα, η Αυστραλία και η Νοτιοανατολική Ασία, την αυξημένη συχνότητα σε υπάρχοντα δρομολόγια και τις πρόσθετες πτήσεις κοινού κωδικού.

Τα αεροσκάφη δύο και τριών τύπων θέσεων της Jet Airways επίσης θα αναβαθμιστούν και παράλληλα οι θέσεις επιβατών στα ευρύχωρα Boeing 777 και Airbus A330 θα αυξηθούν. Επιπλέον, το εγχώριο επιχειρηματικό μοντέλο θα βελτιώσει το δίκτυο εντός της Ινδίας αλλά και σε όλο τον κόσμο, καταργώντας έτσι πολύπλοκα προϊόντα καθώς και την ποικιλομορφία του στόλου, συμπεριλαμβάνοντας την τυποποίηση και την αναδιαμόρφωση του στόλου των Boeing 737.

Για να ξεκινήσει το τριετές σχέδιο ανάκαμψης, το Διοικητικό Συμβούλιο της Jet Airways και η Διοίκησή της έχουν ήδη συνεργαστεί με ελεγκτές ώστε να εξομαλύνουν τον ισολογισμό της ,διαγράφοντας υπερτιμημένα μη ταμειακά στοιχεία του ενεργητικού της εταιρείας.

Η Jet Airways ανακοίνωσε μια νέα ομάδα που αναλαμβάνει τα ινία της με επικεφαλής τον Cramer Ball ως νέο διευθύνοντα σύμβουλο και τον Subodh Karnik ως Chief Operating Officer, αναμένοντας την κανονιστική έγκρισή τους.

Ο κ. Ball, Αυστραλός υπήκοος, είναι ορκωτός λογιστής και επιτυχημένο στέλεχος σε αεροπορική εταιρεία με μεγάλη εμπειρία στον κλάδο των αερομεταφορών. Ο κ. Karnik διαθέτει πλούσια εμπειρία στον τομέα των αερομεταφορών, καθοδηγώντας και παρέχοντας βοήθεια στις αεροπορικές εταιρείες αναφορικά με το στόλο το σχεδιασμό του δικτύου, τη δημιουργία παγκόσμιων συμμαχιών, κοινοπραξιών και τη βελτίωση της συνολικής αποτελεσματικότητας σε διεθνείς αεροπορικές εταιρείες.

Ο κ. Naresh Goyal, πρόεδρος της Jet Airways, δήλωσε: “Η σύμπραξη της Jet Airways με την Etihad Airways έχει ήδη αποδειχθεί επιτυχής για τις δύο αεροπορικές εταιρείες και το σημαντικότερο υπήρξε επωφελής για τους επιβάτες, αλλά και θα επιφέρει σημαντικά οφέλη για την ινδική οικονομία τόσο από πλευράς ανάπτυξης όσο και από πλευρά δημιουργίας θέσεων εργασίας, αλλά και στο εμπόριο και τον τουρισμό. Ωστόσο, η αγορά κλονίζεται από παράγοντες όπως το δύσκολο οικονομικό κλίμα, οι αστάθειες στις τιμές καυσίμων, καθώς και η ταχεία ανάπτυξη των αερομεταφορέων χαμηλού κόστους στην Ινδία. Έπρεπε να ληφθούν αναγκαία μέτρα για να εξασφαλιστεί το μακροπρόθεσμο μέλλον της Jet Airways, μέσω της διεύρυνσης της συνεργασίας της με την Etihad Airways και να ενισχύσει με αυτόν τον τρόπο τα οφέλη που προσφέρει αυτή η εταιρική σχέση στους επιβάτες”.

Συνεχίζοντας συμπλήρωσε: “Η Jet Airways είναι γνωστή για την ποιότητα των υπηρεσιών της στην αεροπορική βιομηχανία της Ινδίας και πλέον είναι η κατάλληλη στιγμή να αναμορφωθεί και να επαναπροσδιοριστεί ως η κορυφαία αεροπορική εταιρεία ολοκληρωμένων υπηρεσιών της χώρας. Οι διεθνείς μας δραστηριότητες είναι ήδη κερδοφόρες και αποτελούν το 45% των συνολικών μας εσόδων. Εμείς θα συνεχίσουμε να χτίζουμε αυτό το ισχυρό θεμέλιο, ως μέρος του τριετούς σχεδίου ανάκαμψής μας και την αύξηση της συνεισφοράς στο 63% μέχρι το 2015. Ταυτόχρονα, θα είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις στην εγχώρια αγορά με ένα μοντέλο που καταργεί την πολυπλοκότητα του στόλου μας, του προϊόντος και της μάρκας μας. Αυτό δεν είναι μια βραχυπρόθεσμη στρατηγική, αλλά είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον και έχουμε αυτοπεποίθηση για την επίτευξη των επιδιωκόμενων αποτελεσμάτων”.
 
Ο κ. James Hogan, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Etihad Airways, δήλωσε: “Η Ινδία αποτελεί μία σημαντική ευκαιρία για τις αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο, με περισσότερα από 42 εκατομμύρια διεθνείς επιβάτες τον περασμένο χρόνο και εντυπωσιακά ποσοστά μελλοντικής ανάπτυξης, όπως προβλέπονται από τη Διεθνή Ένωση Αερογραμμών. Η πρόκληση είναι να διασφαλιστεί η βιομηχανία μας και να είναι αποτελεσματική στην ικανοποίηση της αυξανόμενης ζήτησης, όχι μόνο σε σημαντικούς προορισμούς της Ινδίας, αλλά και σε μικρότερες πόλεις που παραμένουν σε μεγάλο βαθμό ασύνδετες και υποεξυπηρετούμενες. Η συνεργασία της Etihad Airways και της Jet Airways έχει βελτιώσει σημαντικά τη σύνδεση μεταξύ της Ινδίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και μέσω του συνδυασμένου δικτύου μας και πτήσεων κοινού κωδικού με άλλες αεροπορικές εταιρείες και το κοινό της Ινδίας έχει εύκολη πρόσβαση σε προορισμούς σε όλη την περιοχή του Κόλπου, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική, την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Μεταφέρουμε όλο και περισσότερους επιβάτες από τους συγκεκριμένους προορισμούς στην Ινδία, στηρίζοντας έμπρακτα την αεροπορική βιομηχανία της χώρας και την οικονομία της”.

Η Etihad Airways, η οποία γιορτάζει το Σεπτέμβριο τη 10η επέτειο της εναρκτήριας πτήσης της στην Ινδία, πραγματοποιεί σήμερα 112 πτήσεις την εβδομάδα προς 10 προορισμούς στην Ινδία. Κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2014 πάνω από 621.000 άνθρωποι ταξίδεψαν με την αεροπορική εταιρεία στην Ινδία, παρουσιάζοντας ένα εντυπωσιακό ποσοστό αύξησης 51 τοις εκατό σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Τον περασμένο μήνα, οι αεροπορικές εταιρείες ανακοίνωσαν μια σημαντική επέκταση συμφωνίας πτήσεων κοινού κωδικού, μετά την απόκτηση της απαιτουμένης άδειας από τις ρυθμιστικές αρχές για 43 επιπλέον δρομολόγια κοινού κωδικού, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό τους σε 71.

Στο πλαίσιο της κοινής ανάπτυξης, η Etihad Airways τοποθετεί τον κωδικό “EY” σε εσωτερικές πτήσεις στην Ινδία για πρώτη φορά, με τη συμφωνία κοινών κωδίκων με την Jet Airways να περιλαμβάνει 31 δρομολόγια από κόμβους, όπως η Βομβάη, το Δελχί, η Τσενάι και η Μπανγκαλόρ και σε περιφερειακά κέντρα όπως το Αχμενταμπάντ, το Αμριτσάρ, η Γκόα, το Χαϊντεραμπάντ, η Τζαϊπούρ, το Κοτσί, η Καλκούτα, το Λάκναου, η Μανγκαλόρε, η Πάτνα, το Θιρουβανανθαπούραμ και η Βαντοντάρα. Επίσης, περιλαμβάνονται πτήσεις της Jet Airways μεταξύ Άμπου Ντάμπι και Μπανγκαλόρ, Τσενάι, Κοτσί, Δελχί, Βομβάη και Χαϊντεραμπάντ, οι πτήσεις της Etihad Airways μεταξύ Άμπου Ντάμπι και Αχμενταμπάντ, Μπανγκαλόρ, Τσενάι, Χαϊντεραμπάντ, Κοτσί, Κοχικόδε, Βομβάη, Νέο Δελχί και Θιρουβανανθαπούραμ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024