Τελευταία νέα
ΑρχικήUncategorizedΕισαγωγή καταρτιζομένων στα ΙΕΚ του Υπουργείου Τουρισμού
Τουριστική εκπαίδευση

Εισαγωγή καταρτιζομένων στα ΙΕΚ του Υπουργείου Τουρισμού

Οι ειδικότητες που θα λειτουργήσουν στα κατά τόπους ΙΕΚ του Υπουργείου Τουρισμού είναι οι 'Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (chef)', 'Τεχνικός Αρτοποιός-Ζαχαροπλαστικής' και 'Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας'.

Από σήμερα, Τετάρτη 27 Αυγούστου έως και τις 15 Σεπτεμβρίου θα υποβάλλονται οι αιτήσεις για την εισαγωγή σπουδαστών στα ΙΕΚ του Υπουργείου Τουρισμού.

Η σχετική προκήρυξη, που έχει αναρτηθεί στα κατά τόπους εκπαιδευτήρια και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου, αφορά στην εισαγωγή 625 καταρτιζομένων στα 8 ΙΕΚ του Υπουργείου Τουρισμού που λειτουργούν σε Αλεξανδρούπολη, Ανάβυσσο, Άργος, Γαλαξίδι, Ηράκλειο Κρήτης, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα και Ρόδο.

Οι ειδικότητες που θα λειτουργήσουν στα κατά τόπους ΙΕΚ του Υπουργείου είναι οι εξής: “Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (chef)”, “Τεχνικός Αρτοποιός-Ζαχαροπλαστικής” και “Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας”.

Στις ειδικότητες των ΙΕΚ του Υπουργείου Τουρισμού συνολικής διάρκειας 5 εξαμήνων, (4 εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης και ένα εξάμηνο Πρακτικής) γίνονται δεκτοί μετά από επιλογή:
i. Έλληνες πολίτες ή Έλληνες το γένος
ii. Υπήκοοι κρατών-μελών τη Ευρωπαϊκής Ένωσης εφόσον γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα και πληρούν τις προϋποθέσεις και τους όρους της προκήρυξης.
iii. Αλλοδαποί υπήκοοι κρατώνεκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εφόσον γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα και πληρούν τους όρους της προκήρυξης.

Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι απόφοιτοι Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου ή άλλου ισότιμου Σχολείου.

Η φοίτηση στα ΙΕΚ του Υπουργείου Τουρισμού παρέχεται δωρεάν.

Προκήρυξη Εισαγωγής

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024