Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΝέα επέκταση του στόλου της Aegean με επτά Airbus A320
Αεροπορικες εταιρείες

Νέα επέκταση του στόλου της Aegean με επτά Airbus A320

Επτά νέα Airbus στο στόλο της Aegean. Οι παραδόσεις των αεροσκαφών θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο του 2015 και θα ολοκληρωθούν στις αρχές του 2016.

Η Aegean προχωρά στην αύξηση του στόλου της με 7 επιπλέον ολοκαίνουργια αεροσκάφη Airbus A320 που θα παραλάβει απευθείας από τον κατασκευαστή, ενισχύοντας έτσι τις δυνατότητές της, αλλά και ένα από τα κύρια ανταγωνιστικά πλεονεκτήματά της, το χαμηλό μέσο όρο ηλικίας του στόλου της.

Η συμφωνία με την Airbus προβλέπει την άμεση ενεργοποίηση της παράδοσης των 5 αεροσκαφών Α320 που είχαν ήδη παραγγελθεί, αλλά η παράδοση των οποίων είχε παγώσει λόγω της κρίσης στην Ελλάδα, αλλά και την παραγγελία επιπλέον 2 αεροσκαφών Airbus A320ceos. Οι παραδόσεις των 7 νέων αεροσκαφών θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο του 2015 και θα ολοκληρωθούν στις αρχές του 2016.

Τα νέα A320 της Aegean θα είναι πλέον εξοπλισμένα με τα νέα “Sharklets” στα φτερά των αεροσκαφών και κινητήρες V2500. Τα “Sharklets” είναι ακροπτερύγια, ύψους 2,4 μέτρων που μειώνουν την κατανάλωση καυσίμων και εκπομπών ρύπων κατά μέσο όρο μεταξύ 2-3% ανάλογα με τη διάρκεια της πτήσης. Αυτά τα αεροσκάφη θα είναι επίσης τα πρώτα Α320 του στόλου της Aegean που θα έχουν ικανότητα βάρους απογείωσης έως 78 τόνους, επιτρέποντας την επέκταση της εμβέλειας πτήσης, προσφέροντας έτσι νέες δυνατότητες επέκτασης του δικτύου της ακόμα και όταν οι πτήσεις εκτελούνται από τις πιο νότιες βάσεις της εταιρείας (Ηράκλειο, Ρόδος ή Λάρνακα).

Ο πρόεδρος της Aegean κ. Θεόδωρος Βασιλάκης δήλωσε: “Η Aegean με την απόφαση για παραλαβή των 7 νέων Airbus Α320 αποδεικνύει έμπρακτα για άλλη μια φoρά τη δέσμευσή της για επένδυση στην συνεχή ποιοτική ανάπτυξη της αερομεταφοράς από την χώρα. Οι δυνατότητες  αυξάνονται  και το ήδη σημαντικό πλεονέκτημα της ηλικίας των αεροσκαφών μας ενισχύεται περισσότερο. Κάνουμε ότι μπορούμε, για να ενισχύσουμε περισσότερο την ικανοποίηση του επιβάτη μας, αλλά φυσικά και την ανταγωνιστικότητά μας”.

Η Aegean διαθέτει σήμερα 8 ελληνικές βάσεις αεροσκαφών για απευθείας πτήσεις, 205 δρομολόγια εξωτερικού 13 εκατ. διαθέσιμες θέσεις και 120 προορισμούς (87 προορισμούς εξωτερικού σε 32 χώρες και 33 προορισμούς στο εσωτερικό).

Η Aegean, κρατώντας σταθερή τη θέσης της στα βραβεία για την Καλύτερη Περιφερειακή Αεροπορική Εταιρεία στην Ευρώπη, βραβεύτηκε από τη SKYTRAX για συνεχόμενη χρονιά και το 2014. Τα World Airline Awards είναι τα κορυφαία βραβεία κύρους στην αεροπορική βιομηχανία παγκοσμίως και αποτελούν ένα από τα πιο σημαντικά βραβεία σε μία αεροπορική εταιρεία, αφού στηρίζονται αποκλειστικά στη ψήφο των επιβατών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024