Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Ryanair επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον της για τις Κυπριακές Αερογραμμές
Αεροπορικές εταιρείες

Η Ryanair επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον της για τις Κυπριακές Αερογραμμές

Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία Ryanair θα υποβάλει την πρότασή της για τις Κυπριακές Αερογραμμές εγκαίρως πριν από τη λήξη της προθεσμίας αύριο, 29 Αυγούστου.

Η αεροπορική εταιρεία Ryanair επιβεβαίωσε χθες στο ραδιόφωνο του BBC ότι πρόκειται να υποβάλει προσφορά για αγορά των Κυπριακών Αερογραμμών. Ο υπεύθυνος μάρκετινγκ της Ryanair, Kenny Jacobs, δήλωσε στο BBC ότι η εταιρεία
θα υποβάλει την πρότασή της για τις Κυπριακές Αερογραμμές εγκαίρως πριν από τη λήξη της προθεσμίας αύριο, 29 Αυγούστου. Ανέφερε επίσης ότι η Ryanair είχε μια “πολύ θετική συνάντηση” με την κυπριακή Κυβέρνηση και τις Κυπριακές Αερογραμμές την περασμένη εβδομάδα.

Η Ryanair έχει ήδη πραγματοποιήσει αρκετές συζητήσεις με την κυβέρνηση της Κύπρου, η οποία κατέχει το 93,7% του αερομεταφορέα και αναζητεί επενδυτές. “Η απόφαση για το αν θα κάνει δεσμευτική προσφορά πιθανότατα θα έρθει στις αρχές του επόμενου έτους μετά την περίοδο της δέουσας επιμέλειας”, δήλωσε ο Kenny Jacobs. “Είναι ένα ενδιαφέρον μέρος της Ευρώπης που εξυπηρετείται ελλιπώς,” είπε. “Θα μπορούσαμε να φέρουμε μεγάλη ανάπτυξη”.

Η συμφωνία -εάν επιτευχθεί- θα είναι η δεύτερη εξαγορά της Ryanair, αφότου εξαγόρασε την low-cost Buzz πριν από μια δεκαετία. Ο επικεφαλής της Ryanair Michael O’Leary έχει δηλωσει στο παρελθόν ότι προτιμά να αφήσει τις αεροπορικές εταιρείες να αποτύχουν και κατόπιν να προχωρά για να ικανοποιήσει την αδυναμία κάλυψης της ζήτησης αντί να ασχολείται με τις προκλήσεις της ενσωμάτωσης που έχει μια εξαγορά.

“Δεν μπορείς πάντα να εκπληρώσεις πάντα την οργανική ζήτηση”, δήλωσε ο κ Jacobs. “Μια πιθανή συμφωνία θα παράσχει επιπλέον αεροσκάφη, στα οποία η Ryanair έχει έλλειψη”.

Η Cyprus Airways λειτουργεί αεροσκάφου Airbus A320 μονού διαδρόμου. Η Ryanair είναι ένας μεγάλος πελάτης της Boeing και των 737 της, και θα αρχίσει την παραλαβή του πρώτου από 180 νέα Airbus 737 από το 2015, κατόπιν συμφωνίας που πραγματοποιήθηκε το 2013.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024