Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςAκυρώθηκαν 116 πτήσεις της Germanwings λόγω απεργίας του συνδικάτου των πιλότων Cockpit
Αεροπορικές εταιρείες

Aκυρώθηκαν 116 πτήσεις της Germanwings λόγω απεργίας του συνδικάτου των πιλότων Cockpit

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία Germanwings είχε ακυρώσει πτήσεις που αφορούσαν δρομολόγια κυρίως εντός Γερμανίας. Περίπου 15.000 επιβάτες επηρεάστηκαν από την κινητοποίηση.

Οι πιλότοι της Germanwings πραγματοποίησαν σήμερα από τις 06:00 το πρωί ως τις 12:00 το μεσημέρι την απεργιακή κινητοποίηση που είχε εξαγγελθεί από το συνδικάτο Cockpit. Η Germanwings ακύρωσε 116 πτήσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούσαν εσωτερικά δρομολόγια εντός Γερμανίας. Περίπου 15.000 επιβάτες επηρεάστηκαν από την κινητοποίηση, ενώ πολλοί από αυτούς είχαν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν με το σιδηρόδρομο. Εξαιτίας της απεργίας, η Germanwings αντιμετωπίζει σημαντικές οικονομικές απώλειες.

Με στόχο να βοηθήσει τους επιβάτες του να κάνουν έγκαιρα το πρόγραμμά τους, ο γερμανικός αερομεταφορέας σχεδίασε ένα έκτακτο πρόγραμμα πτήσεων. Κάποιες ανωμαλίες στην εκτέλεση των πτήσεων ενδέχεται να παρατηρηθούν καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Η εταιρεία αναμένει να επιστρέψει σε κανονική λειτουργία από αύριο Σάββατο.

Στα αεροδρόμια που επηρεάστηκαν από την απεργία, η κατάσταση ήταν ήρεμη καθώς η εταιρεία είχε εγκαίρως ενημερώσει τους επιβάτες σχετικά με το έκτακτο πρόγραμμα πτήσεων, το οποίο εκτελέστηκε χωρίς κανένα πρόβλημα. Η γερμανική αεροπορική εταιρεία είχε ακυρώσει πτήσεις που αφορούσαν δρομολόγια κυρίως εντός Γερμανίας, δίνοντας τη δυνατότητα στους επιβάτες αυτούς να ταξιδέψουν με τον σιδηρόδρομο. Σχεδόν όλες οι πτήσεις προς τους προορισμούς διακοπών πραγματοποιήθηκαν κανονικά καθώς η Germanwings αξιοποίησε πιλότους που συνήθως στελεχώνουν τις διοικητικές υπηρεσίες του αερομεταφορέα. Επίσης η Germanwings μίσθωσε αεροσκάφη άλλων αεροπορικών εταιρειών, προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι επιβάτες θα αναχωρήσουν ή θα επιστρέψουν από τις διακοπές τους κανονικά.

Τα δρομολόγια που εξυπηρετούνται από τη Eurowings δεν επηρεάστηκαν από την απεργία και εκτελέστηκαν κανονικά, αφού οι πιλότοι της δεν εργάζονται με βάση τη σύμβαση εργασίας του Ομίλου Lufthansa.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024