Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕπαναλειτουργία (μετά από 7 χρόνια) του Αρχαιολογικού Μουσείου Τεγέας
Πολιτισμός

Επαναλειτουργία (μετά από 7 χρόνια) του Αρχαιολογικού Μουσείου Τεγέας

Η επανέκθεση έγινε με στόχο την αναβάθμιση των μόνιμων εκθέσεων, την επικαιροποίηση της επιστημονικής τεκμηρίωσης του αρχαιολογικού υλικού, αλλά και τη συντήρηση των αρχαιοτήτων.

Ύστερα από διακοπή επτά χρόνων, ανοίγει αύριο, Τρίτη 2 Σεπεμβρίου, τις πύλες του το Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας, ένα από τα πρώτα επαρχιακά μουσεία της χώρας, πλέον και από τα πιο σύγχρονα, καθώς η νέα παρουσίαση των εκθεμάτων του γίνεται με τη βοήθεια της τελευταίας λέξης της τεχνολογίας.

Όπως πληροφορεί το ΑΠΕ/ΜΠΕ η προϊσταμένη της ΛΘ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, κα Άννα Καραπαναγιώτου, υπό την εποπτεία της οποίας υλοποιήθηκε το έργο εκσυγχρονισμού του μουσείου, “το μουσείο έκλεισε το 2007. Πρώτα έγινε η κτιριολογική αναβάθμισή του στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ και ακολούθησε από το 2011 και κατόπιν η επανέκθεσή του βάσει μουσειολογικής-μουσειογραφικής μελέτης που έκανε η Εφορεία και ολοκληρώθηκε στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ. Ανοίγει λοιπόν τώρα γιατί και κτιριολογικά και μουσειολογικά είναι αναβαθμισμένο”.

Η επανέκθεση, που έγινε με στόχο την αναβάθμιση των μόνιμων εκθέσεων, την επικαιροποίηση της επιστημονικής τεκμηρίωσης του αρχαιολογικού υλικού, αλλά και τη συντήρηση των αρχαιοτήτων, έχει έναν πολύτιμο αρωγό: τα σύγχρονα μέσα. “Έχει δοθεί μεγάλη έμφαση στις νέες τεχνολογίες, υπάρχουν διαδραστικές τράπεζες, εικονικές περιηγήσεις και άλλα νέα συστήματα, που για πρώτη φορά εισήχθηκαν στην Ελλάδα για το έργο της επανέκθεσης του μουσείου της Τεγέας” τονίζει η κα Καραπαναγιώτου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024