Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΧρεωκοπία βρετανικού τουριστικού γραφείου με ειδίκευση στην Τουρκία και τα Κατεχόμενα
Τουριστικά γραφεία

Χρεωκοπία βρετανικού τουριστικού γραφείου με ειδίκευση στην Τουρκία και τα Κατεχόμενα

Η χρεωκοπία της Lorenz ακολούθησε εκείνη της εταιρείας GBCE, με το εμπορικό σήμα 'Student Adventures', η οποία είχε σταματήσει τη λειτουργία της, αφήνοντας 100 ταξιδιώτες στο εξωτερικό.

Ο τουριστικός οργανισμός Lorenz Voyager Travel με ειδίκευση στην Τουρκία και τα Κατεχομένα, που λειτουργούσε τα εμπορικά σήματα Green Island City Breaks, Green Island Holidays και Lorenz Voyager, είναι το δεύτερο τουριστικό γραφείο στο Ην. Βασίλειο που χρεωκόπησε την περασμένη εβδομάδα.

Η εταιρεία, με έδρα το Λονδίνο, είχε περίπου 150 επιβάτες (καλυμμένους με ATOL) στο εξωτερικό και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (Civil Aviation Authority) της Βρετανίας ανέφερε ότι εργάζεται στο να εξασφαλίσει τη συνέχεια του ταξιδιού τους και την επιστροφή στην πατρίδα τους, όπως έχει προγραμματιστεί.

Η Lorenz είχε περίπου 500 προκρατήσεις, που καλύπτουν περίπου 1.000 άτομα.

“Οι τουρίστες με κρατήσεις που επιθυμούν να ταξιδέψουν, θα το κάνουν με δική τους ευθύνη, καθώς είναι πιθανό ότι θα πρέπει να πληρώσουν για τη διαμονή τους ακόμα μία φορά”, δήλωσε η CAA. “Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε επιστροφή των χρημάτων μέσω του συστήματος ATOL μετά την επιστροφή τους, ενώ οι επιβάτες, οι οποίοι δεν επιθυμούν να ταξιδέψουν μπορούν επίσης να ζητήσουν την επιστροφή των χρημάτων τους.

“Οι καταναλωτές με αριθμούς πτήσεων που αρχίζουν με ‘FHY’ ενημερώνονται ότι το ταξίδι τους ακυρώνεται. Οι καταναλωτές με κάθε άλλο αριθμό πτήσης θα έχουν έγκυρα αεροπορικά εισιτήρια, έτσι ώστε να προβούν στο ταξίδι τους, εφόσον το επιθυμούν” είπε η CAA. “Οι καταναλωτές με αριθμό εισιτηρίου που ξεκινά με ‘FHY’ ενημερώνονται ότι ταξίδι τους έχει ακυρωθεί. Οι καταναλωτές με οποιουσδήποτε άλλους κωδικούς πτήσης έχουν έγκυρα εισιτήρια και πτήσεις και συνεπώς μπορούν τα ταξιδέψουν εάν το επιθυμούν”.

Η χρεωκοπία της Lorenz ήρθε, καθώς η CAA επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία GBCE, με το εμπορικό σήμα “Student Adventures” είχε σταματήσει τη λειτουργία της, αφήνοντας 100 ταξιδιώτες στο εξωτερικό.

Αυτοί οι άνθρωποι θα έχουν προγραμματισμένα αεροπορικά εισιτήρια και θα είναι σε θέση να ταξιδέψουν στο σπίτι, όπως έχει προγραμματιστεί. “Ερευνούμε τον αντίκτυπο που έχει η εξέλιξη αυτή στις προκρατήσεις και θα δημοσιοποιήσουμε συμβουλές για τους καταναλωτές που πρόκειται να ταξιδέψουν σύντομα”, δήλωσε η CAA την περασμένη Παρασκευή.

Η Student Adventures είχε πιστοποίηση ATOL μέχρι τις 31 Μαρτίου του τρέχοντος έτους και οι καταναλωτές, οι οποίοι έλαβαν πιστοποιητικό ATOL κατά την κράτηση καλύπτονται για τα χρήματα που πλήρωσαν απευθείας στην επιχείρηση.

Η CAA παρακολουθεί τις εταιρείες των οποίων η πιστοποίηση ATOL έχει λήξει ή έχει αφαιρεθεί, για να ελέγξει ότι δεν πραγματοποιούν κρατήσεις για ταξίδια που θα πρέπει νομίμως να προστατεύονται από ATOL.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024